Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Kaže da je pristojan

Benzema popljuvao bivšeg kolegu iz reprezentacije: "Ja sam Formula 1, on je karting"

Bivši francuski reprezentativac napao je onog koji se još uvijek odaziva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Više od desetljeća Karim Benzema je glavni centarfor Real Madrida, a zasigurno bi jednako toliko bio prvi izbor na poziciji devetke u reprezentaciji Francuske da nije bilo skandala otprije četiri i pol godine.

Tada je naime objavljeno kako je Benzema ucjenjivao suigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuenu i prijetio mu da će objaviti njegove eksplicitne fotografije u javnosti. Oglasio se da i premijer Manuel Valls s izjavom kako za takve ljude ne bi smjelo biti mjesta u francuskoj reprezentaciji.

Deschamps ga izostavio nakon skandala

Izbornik Didier Deschamps ga je i poslušao te nije uvrstio Benzemu u reprezentaciju za Euro 2016. kojemu je Francuska bila domaćin, a isto je napravio i za Svjetsko prvenstvo u Rusiji prije dvije godine.

Za razliku od Benzeme, u reprezentaciji se u oba navrata našao Olivier Giroud.

Prije nekoliko dana u francuskim medijima radili su usporedbu između Benzeme i Girouda, a to definitivno nije dobro sjelo napadaču Kraljevskog kluba.

"Nemoguće je uspoređivati mene i Girouda. To je kao da uspoređujete Formulu 1 i karting. To je najpristojniji način za objasniti", poručio je Benzema.

Dojam je jedno, a brojke nešto drugo

Nedvojbeno je napadač Reala bolji igrač od Girouda za sve neutralne fanove nogometa, ali kad je riječ o Francuzima ne treba čuditi što su mišljenja oko njih dvojice podijeljena. Jer, statistika je na strani - Girouda.

Chelseajev centarfor u 97 nastupa za reprezentaciju postigao je 39 golova što je prosječno 0.4 po utakmici. Benzema je pak odigrao 81 utakmica i pritom zabio 27 golova (0.33 po utakmici).

Ono što je najvažnije, Giroud je igrao u Rusiji i dao je svoj doprinos u osvajanju naslova prvaka svijeta. A to - trofej s reprezentacijom - nešto je što Benzema nema i nikad neće imati...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider