Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Conte protiv Pirla

Inter žestoko napada Juve: Može li Atalanta šokirati divove? Evo što kaže Pašalić

Započinje nova sezona talijanske Serie A, a Juventus je opet glavni favorit...

Juventus kreće po 39. naslov prvaka Italije, a 10. u nizu. S novopečenim trenerom ambicije ostaju stare.

No hoće li Andrea Pirlo, nakon briljantne igračke karijere, biti jednako uspješan i na trenerskoj klupi, pitanje je koje zanima mnoge.

Između ostalih asistirat će mu Igor Tudor. Na terenu više neće biti bosanskog princa Miralema Pjanića, no zauzvrat je iz Barcelone stigao Brazilac Artur Melo. A Cristiano Ronaldo i s 35 na leđima djeluje odlučno i gladno golova i trofeja.

No prepun motiva je i Antonio Conte. Bivši juventino koji je prelaskom u Inter za bijelo-crni navijački puk postao - persona non grata.

gol expired Iznenađenje u Maksimiru: Slaven šokirao Dinamo u vatrometu golova divider

U prvoj sezoni s crno-plavima, Conte je Juveu - samo zaprijetio. No sada, pojačan Hakimijem i Kolarovom na kritičnim bočnim pozicijama, promeće se u doista ozbiljnog izazivača.

Tako razmišljaju i svjetske kladionice - Juve je i dalje prvi favorit za Scudetto s 48 posto izgleda. Interu daju 31 posto, a zatim sa po sedam posto izgleda slijede Atalanta i Napoli. Sedam posto šansi za naslov kladionice daju svim preostalim klubovima.

Jedan od naših najistaknutijih igrača na talijanskim travnjacima očekuje iznimno napetu sezonu.

"Bit će zanimljivo vidjeti Juventus s Pirlom, znamo kakva je igračka veličina bio, ali Pirla kao trenera ne poznajemo i ne znamo što očekivati", kaže Mario Pašalić, hrvatski reprezentativac koji igra Atalanti iz Bergama.

"Inter sigurno ima ambiciju srušiti dominaciju Juventusa, prošle godine su bili blizu, tako da ih očekujem i ove godine u borbi s njima."

"Milan je jako dobro odigrao period nakon korone, nisu radili previše promjena u ekipi kao prošlih sezona, uhvatili su nekakav kontinuitet, tako da ih očekujem bolje ovu sezonu."

"Napoli se pojačao i dosta uložio. Tu su i dva rimska kluba koja su uvijek opasna. Bit će gusto, bit će velika borba i mislim da neće biti velika bodovna razlika između svih tih klubova."

Premda njegovu Atalantu neki vide i kao kandidata za naslov, Mario je puno oprezniji.

gol expired Slavlje Borussije Dortmund u derbiju kreirali 17-godišnjaci i 20-godišnjaci divider

"Ne bih se usudio uopće spominjati Scudetto. Mislim da i ne trebamo tome težiti, i razmišljati na taj način. Postoje tu imenom i budžetom puno jači klubovi od nas. Tako da je naš cilj i dalje napredovati i rasti kao klub, pokušati i dalje rušiti favorite.“

Dodatan rast i napredak može se očekivati i od 25-godišnjeg Pašalića, kojem će ovo biti već četvrta sezona u Serie A.

"Ja sam jako sretan i zadovoljan u Atalanti, napokon sam se pronašao, pronašao sam sve na jednom mjestu što mi odgovara - od samog kluba, Uprave, trenera, stožera, suigrača, pa na kraju krajeva i sami grad koji je stvarno predivan."

"I nadam se da mogu nastaviti s jednako dobrim igrama, ako ne još boljim u ovoj sezoni."

Pašalić je inače jedan od trenutačno 16 hrvatskih nogometaša u Serie A, premda bi neki od njih u iduća dva tjedna mogli promijeniti klubove ili napustiti Italiju.

U Interu su Marcelo Brozović i Ivan Perišić, a u Milanu Ante Rebić i Ante Halilović. Uz Pašalića je u Atalanti Boško Šutalo. Ivor Pandur nedavno je stigao u Veronu, dok su Milan Badelj i Marko Pjaca novi igrači Genoe, u kojoj je i Petar Brlek.

U novom prvoligašu Speziji je Martin Erlić, a u Romu se vratio Ante Ćorić. U Crotoneu je Tomislav Gomelt, dok su na Sardiniji, u dresu Cagliarija, Marko Rog, Filip Bradarić i Marko Pajač. Sa 16-oricom igrača Hrvatska je sedma najzastupljenija zemlja u Serie A. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider