Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vratio se u prvih 11

Visoka pobjeda Juventusa: Mandžo zabio gol za vodstvo

Nakon što u prvom poluvremenu nisu uspjeli probiti bunker Crotonea, u drugom je Juventus stigao do uvjerljive pobjede.

Mario Mandžukić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U susretu 14. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je u Torinu pobijedio Crotone 3:0, a prvi pogodak na utakmici postigao je Mario Mandžukić.

Hrvatski reprezentativac napokon je započeo jednu utakmicu u napadu torinske Stare dame, dok je Gonzalo Higuain ostao na klupi. Hrvatski napadač iskoristio je priliku postigavši pogodak, a još je dva puta opasno zaprijetio vratima gostiju.

Juve je u prvom poluvremenu imao 83 posto posjeda lopte, ali nikako nije uspio probiti gostujući bunker. Jedinu pravu priliku u prvom dijelu imao je Mandžukić koji je u 43. minuti pucao glavom pored gola. Talijanski prvak je posve zasluženo stigao od prednosti u 52. minuti kada je Mandžukić sjajno reagirao na ubačaj Andrea Barzaglija i udarcem glavom svladao Alexa Cordaza. Bio je to njegov treći ligaški pogodak ove sezone.

Osam minuta kasnije bilo je 2:0 nakon sjajnog udarca Mattie de Sciglija s više od 20 metara. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika, ako ih je uopće bilo, razriješio je Mehdi Benatia u 71. minuti.

Mandžukić je odigrao svih 90 minuta, dok Marko Pjaca nije konkurirao za mjesto u Juventusovoj momčadi. Kod gostiju je cijeli susret odradio Ante Budimir. Hrvatski napadač je u 78. minuti imao lijepu priliku ublažiti poraz Crotonea, ali je njegov udarac Buffon obranio.

U derbiju kola Lazio i Fiorentina su remizirali 1:1. Domaćin je poveo u 25. minuti golom Stefana de Vrija, a izjednačio je Khouma Babacar iz kaznenog udarca u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Milan Badelj je odigrao cijeli susret za Viole, dok Ivan Vargić nije branio za domaći sastav.

U ranijim susretima lider talijanskog prvenstva Napoli pobijedio je na gostovanju Udinese 1:0, Roma je remizirala s Genoom (1:1), kao i Milan s Torinom (0:0).

Na ljestvici vodi Napoli sa 38 bodova, Inter je drugi s dva boda manje, dok Juventus na trećem mjestu ima četiri boda zaostatka.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider