Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zvižduci na san siru

Milan opet razočarao, nova pobjeda Napolija, Genoa zaustavila Romu

Napoli je stigao do minimalne pobjede i zadržao vodstvo na ljestvici uoči velikog derbija s Juventusom.

Slavlje Napolija (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lider talijanskog nogometnog prvenstva Napoli pobijedio je na gostovanju Udinese 1:0 u susretu 14. kola talijanskog nogometnog prvenstva i tako ostao na vodećoj poziciji uoči velikog derbija s Juventusom u sljedećem kolu.

Pogodak odluke zabio je Jorginho u 33. minuti. Brazilac s talijanskom putovnicom imao je jedanaesterac, no njegov udarac je obranio Simone Scuffet. Ipak, Jorginho je ispravio pogrešku i odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Marko Rog je za goste igrao od 83. minute, dok su kod Udinesea u početnom sastavu bila dvojica hrvatskih nogometaša, Andrija Balić i Stipe Perica. Balić je odigrao cijeli susret, dok je Perica zamijenjen nakon sat vremena igre. Za Balića je ovo bio treći nastup ove sezone i tek prvi susret u kojem je odradio svih 90 minuta.

Genoa je po vodstvom novog trenera Davidea Bellardinija i drugi susret u nizu ostvarila pozitivan rezultat. U prošlom kolu je pobijedila Crotone, a sada je zaustavila Romu odigravši 1:1. Gosti su poveli u 59. minuti golom Stephana El Shaarawyja, a izjednačio je Gianluca Lapadula iz kaznenog udarca u 70. minuti. Jedanaesterac je skrivio Daniele De Rossi koji je pritom zaradio crveni karton.

U susretu između Milana i Torina nije bilo golova i to ponajviše zaslugom gostujućeg vratara Salvatorea Sirigua koji je branio sjajno. Igrači Milana imali su niz sjajnih prilika, ali Sirigu je bio nepremostiva prepreka. Za domaći sastav je do 77. minute igrao Nikola Kalinić.

Navijači Milana su novo razočaranje svoje momčadi popratili glasnim zvižducima s tribina San Sira. Milan je sada sedmi na tablici, udaljen velikih 18 bodova za liderom prvenstva Napolijem i 16 za ljutim gradskim rivalom Interom.

Večeras se još sastaju Lazio i Fiorentina, te Juventus i Crotone, a kolo u ponedjeljak zatvaraju Atalanta i Benevento.

Na ljestvici vodi Napoli sa 38 bodova, Inter je drugi s dva boda manje, a zatim slijede Juventus i Roma sa 31 bodom.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider