Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gdje je novac?

Dinamo opet oklijeva, a ima dobru šansu: Pojačanje na dlanu, Modri moraju hitro reagirati

Hrvatski prvak u potrazi je za pojačanjima, ali dojam je da Modri opet previše oklijevaju i nemaju jasnu viziju što i koga žele…

Jusuf Gazibegović i Edward Chilufya (Foto: Afp)

Čini se da je Jusuf Gazibegović (23) ipak ne meti Dinama.
Branič Sturma iz Graza viđen je ovih prazničnih dana u Zagrebu u noćnom provodu. To, naravno, samo po sebi ne mora ništa značiti, ali postoji poprilična koincidencija.

Mate Bilić i Ivica Dragutinović Alvaro Morata završio na popisu pravih nesretnika: Na njemu je i Mate Bilić divider

Naime, do mene su stigle informacije da hrvatski prvak doista želi Gazibegovića. Iako neki tvrde da sam igrač nije imao kontakata s  Dinamom, to ne znači da se ne ispituje teren. Za to su zaduženi menadžeri, igrač ne mora ništa znati.

Gazibegović se nalazi na listi Dinamovih potencijalnih pojačanja još od ljeta. Modri predstavnici išli su ga gledati dok je u klubu još bio Dario Šimić. Kako čujem, Sergej Jakirović digao je palac gore i želio bi bosanskohercegovačkog desnog beka vidjeti u svojoj momčadi, no to ne znači da će se taj transfer ostvariti.

Gazibegović ipak na meti Dinama

Kao i u svakom poslu, postoje određene prepreke. Prva je da Gazibegović ima ugovor sa Sturmom do ljeta 2026., a u ugovoru ima uglavljenu izlaznu klauzulu nešto manju od dva milijuna eura.

Iznos koji ne bi trebao biti prevelik za Dinamo, no s financijama u maksimirskom klubu nikad se ne zna. Ima li ili nema novca u Maksimiru i koliko je točno raspoloživo za transfere, pitanje je za milijun dolara.

Antonio Rudiger i Luka Modrić slave pogodak Real Madrida Modriću ovacije, Katalonci grme: "Skandal s Rüdigerovim golom koji je donio pobjedu Realu" divider

Logično bi bilo pretpostaviti da je blagajna fino popunjena, znamo da su proteklog ljeta ostvareni neki transferi, no Dinamo nije uspio ući u Ligu prvaka, pa ni u Europsku ligu, a ostaje otvorenim koliki su točno rashodi i neka bankarska potraživanja od ranije. Izvori kažu da se spekulira s 28 milijuna eura. 

Kako god, druga je prepreka da Gazibegovića želi i renomirani grčki klub, jedan od tri-četiri najbolja u toj državi. Treća je prepreka što Dinamo nema previše vremena. Rok za aktiviranje izlazne klauzule je 15. siječanj, a to je praktički na vratima.

Dobra prilika

Gazibegovićeva je prirodna pozicija na desnom beku, no može igrati i na lijevoj strani jer dobro igra s obje noge. Odlikuju ga dobar centaršut, izrazita upornost i mentalna stabilnost. Prošao je akademiju RB Salzburga, a u tom je gradu i rođen.

Širu pozornost privukao je vrlo dobrim igrama u jesenskom dijelu sezone. Upisao je ukupno 26 nastupa i postigao jedan pogodak te dodao dvije asistencije. Sturm je prvi dio sezone odigrao vrlo dobro. Trenutačno je drugi u austrijskom prvenstvu, a u Europskoj ligi zauzeo je treće mjesto u skupini i nastavljaju europski put u Konferencijskoj ligi. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine zasad je odigrao 14 utakmica.

Sve u svemu, vrlo zanimljiv, potentan, mlad igrač, koji ima još dosta prostora za napredak, pa i povećavanje cijene. Da nema izlazne klauzule, Sturm bi za njega vjerojatno tražio osjetno više od tih milijun i pol do dva milijuna eura, tako da se čini dobrom prilikom.

Dinamo opet previše oklijeva i kombinira 

Međutim, u Dinamu po običaju oklijevaju, čini se da se čeka odlazak nekih igrača, ponajprije Sadegha Moharramija, koji igra na istoj poziciji i nije baš oduševio Jakirovića. Jasno je da bi hrvatski prvak prvo htio prodati Iranca, pa onda s tim novcem krenuti po Gazibegovića, ali tu operaciju neće biti lako izvesti do 15. siječnja.

Lako bi bilo da ima dobrih ponuda za Moharramija. A kako će ih biti kada ga se i Dinamo želi što prije riješiti!? I ovce i novce malo tko je uspio sačuvati. Modri od proljeća oklijevaju, rastežu, zbrajaju i prebrojavaju, dojam je da nemaju jasnu viziju što i koga žele, a tako se teško dovode pravi igrači. U životu, pa i nogometu, oduvijek važi: tko ne riskira, taj ne profitira. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider