Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
izbacio Dinamo i Zvezdu

''Putin je kopija Hitlera, ovo je katastrofa'': Prije pet mjeseci napravio najveću senzaciju Lige prvaka, sad je uzeo pušku

Jurij Vernidub napustio je klupu Šerifa i otišao u rat u Ukrajini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošlog ljeta moldavski je Šerif postao senzacija europskog nogometa. Dok su svi mislili kako će se prvi put nakon 30 godina susresti Dinamo i Crvena zvezda, moldavski Šerif je to spriječio izbacivši prvo srpskog pa hrvatskog prvaka.

Čovjek zbog kojeg Dinamo nije vidio Ligu prvaka ove sezone zove se Jurij Vernidub, Ukrajinac koji je od skupine nogometnih anonimaca napravio senzaciju u Ligi prvaka pobijedivši u prve dvije utakmice u grupi Šahtar i Real Madrid na Santiago Bernabeuu.

Upravo su tu pobjedu mnogi mediji i stručnjaci proglasili najvećim iznenađenjem u povijesti Lige prvaka.

gol expired Ukrajinac brutalno prozvao ruskog kapetana: "Šutiš kao ku**a, provest ćeš u tamnici ostatak života" divider

Vernidub napustio klub i otišao u Ukrajinu

Niti šest mjeseci kasnije Jurij Vernidub se nalazi u Zaporožju, gdje je stao u obranu svojeg grada kao član teritorijalne obrane Zaporožja. Upravo se tom gradu na Dnjepru približavaju ruske snage koje nadiru s juga puno većom brzinom nego na istoku i sjeveru zemlje.

Vernidub je u četvrtak najavio ljudima iz Šerifa nakon ispadanja iz Europske lige da bi otišao u Ukrajinu po ženu i djecu. No u međuvremenu se situacija toliko zakomplicirala i hit-trener je odlučio ostati.

''Putin je kopija Hitlera''

''Šerif je htio da dovedem obitelj u Moldaviju, ali kad sam stigao… Ovo je katastrofa i spremni smo za borbu. Bojim li se? Imam 56 godina, proživio sam život. Bojim se samo za svoju obitelj'', rekao je trener ukrajinskom portalu FootBoom.

Što se tiče Vladimira Putina, za njega, kao i svi Ukrajinci, ima samo najgore riječi.

''Putin je kopija Hitlera. On je zvijer, vampir, čudovište.''

Brojni ukrajinski sportaši priključili su se obrani svojih gradova, poput velikog boksačkog šampiona Vasilija Lomačenka, koji se pridružio teritorijalnoj obrani u oblasti grada Odese. Nažalost, jučer je stigla vijest o potvrđenim smrtnim stradanjima trojice mladih sportaša, od kojih su dvojica nogometaši.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider