Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TVRDI DA NIJE VRIJEĐAO

Jurica Vučko reagirao na uhićenje: "Ja sam išao primiriti situaciju, a u postaji sam spavao kao beba"

Jurica Vučko tvrdi kako nikoga nije vrijeđao, iako priznaje da je bio pod blagim utjecajem alkohola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi dokaz ponovno otežanih odnosa između zagrebačkog i splitskog nogometnog miljea ponašanje je Jurice Vučka nakon susreta mladih momčadi Dinama i Hajduka u Trogiru. Barem tako svjedoći policijski izvještaj, budući da je bivši nogometaš Hajduka završio priveden u postaju.

Kako su prenijeli gotovo svi mediji, Vučko je pod utjecajem alkohola vrijeđao trenera mlade momčadi Dinama, a nakon što se situacija dodatno usijala, predstavnici zagrebačke momčadi pozvali su policiju koja je Vučka privela.

On je neko vrijeme proveo u postaji, nakon čega je pušten, a danas je, nakon svih medijskih napisa, odlučio svoju stranu priče iznijeti novinarima Slobodne Dalmacije.

Popio je par piva, ali je situaciju zapravo pokušao primiriti?

"Popio sam par piva jer sam proslavljao veliki uspjeh mog “Primorca” na turniru s mojom ekipom koju inače vodim. Došao sam u Trogir iz Vranjica gdje su igrali. Nije istina da sam vrijeđao djecu i roditelje.

Poznato je da sam ekstremni Hajdukovac, ali u ovim situacijama pokušavam zaštititi druge jer znam da i u Splitu i Zagrebu ekstremno slavlje može izazvati incident. Moja intencija je bila da se situacija primiri.

Možda je policija mislila da ću nekoga napasti, to mi nije bila ni zadnja namjera. Zanimljivo je da je taj trener kojeg sam navodno napao moj kolega iz mlađih dana kada smo igrali u Hrvatskoj reprezentaciji", rekao je Vučko, iako nije definirao koju je to situaciju pokušavao primiriti.

Zaspao je u postaji, ali od umora

Dodao je i nešto o tome što se dogodilo nakon što je priveden u postaju, odnosno nakon što je došla informacija o tome kako je ostao bez svijesti.

"Želim istaknuti da sam upravo ja prije dva dana dočekao ekipu Dinama u Stobreču. Zahvaljujem se policiji u Trogiru na njihovom korektnom postupanju, a što se tiče boravka u postaji mogu vam kazati da sam zaspao kao beba, ne zbog alkohola već sam bio umoran", njegova je strane te priče.

Vučku je u postaji izmjereno 1.60 promila alkohola u krvi, a prvobitni izvještaji medija govorili su o tome kako je vrijeđao djecu, članove Dinama te njihove roditelje. No, to se nije našlo u policijskom izvještaju te je opovrgnuto. 

On je zadržan u pritvorskoj jedinici tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, budući da je riječ o uobičajen proceduri dok ne popusti djelovanje opojnog sredstva.

Protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira na naročito držak i nepristojan način.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider