Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treća najjeftinija ekipa

Hit hrvatski trener najugodnije iznenađenje u Serie A: ''Ponosan sam na svoju momčad''

Jedno od ugodnijih iznenađenje ove sezone u talijanskom prvenstvu jest momčad Verone, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči početka prvenstva Verona je slovila kao jedan od glavnih kandidata za ispadanja, međutim, nakon 22 kola Jurićeva momčad se nalazi na devetom mjestu s 31 bodom, osam bodova manje od pozicija koje vode u Ligu prvaka.

Premda u rukama ima treću najjeftiniju momčad Serie A, Jurić je sjajno posložio ''kockice'' i za sada gura sjajno.

Verona je u srijedu gostovala na Olimpicu protiv Lazija u odgođenom susretu 17. kola i odigravši 0:0 produžila je niz bez poraza na sedam kola.

"Ponosan sam na igre Verone", kazao je Jurić nakon utakmice.

"Mogli smo osvojiti i sva tri boda. Posebno pred kraj utakmice imali smo prilike. Igrali smo protiv jake momčadi i rezultat me čini ponosnim," dodao je.

Verona je jedina momčad ove sezone, uz Inter, kojoj Lazio nije uspio zabiti gol, a podatak kako rimski sastav nije izgubio čak 17 kola dovoljno otkriva o snazi "nebesko-plavih".

"Imao sam neprospavanu noći prije utakmice jer je Lazio stvarno jak, međutim dobro smo se držali, pokazali smo sjajan mentalitet, agresivnost, tako da sam zadovoljan i večeras ću spavati dobro," dodao je sa smiješkom.

Zadnji poraz Jurićeva momčad je upisala početkom prosinca od Atalante (2:3), a zatim upisala tri pobjede i četiri remija.

"U posljednje vrijeme igramo u sustavu s lažnom devetkom i to dobro funkcionira. Stvaramo mnogo prilika, tako da ćemo za sada to nastaviti raditi i pokušati iskoristiti karakteristike igrača kojima raspolažem."

Verona u subotu na svom stadionu Marc'Antonio Bentegodi dočekuje vodeći Juventus, a u klubu se nadaju kako će ponoviti rezultat iz svibnja 2016. kada su pobijedili torinsku Staru damu s 2:1. To je ujedno i jedina pobjeda Verona protiv Juventusa u posljednjih 16 međusobnih susreta.

gol expired Ibrahimović se u svom stilu nabrijava za veliki derbi, Boban ga pohvalio: "Sve je riskirao" divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider