Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte snimku

VIDEO Znate li zašto Klopp uvijek otrči u tunel na poluvremenu? Taj ritual pomogao mu je protiv Uniteda

Liverpoolov menadžer Jürgen Klopp na poluvremenu otrči u svlačionicu kako bi stigao pregledati video analize koje su mu pripremili pomoćnici uoči dolaska igrača.

Jürgen Klopp (Foto: Screenshot)

Menadžer Liverpoola Jürgen Klopp ima ritual na svakom poluvremenu utakmice, koji je stvorio iz potrebe, a naročito mu se isplatio u Liverpoolovom gaženju Manchester Uniteda 7:0 prošlu nedjelju. Naime, kad sudac svira kraj uvodnog dijela utakmice, otrči u svlačionicu što prije.

Erik ten Hag Ten Hag nakon povijesnog debakla: ''Možete izgubiti utakmicu, ali ovako je izgubiti…'' divider

U nedjelju su ubilježili najveću pobjedu u povijesti protiv velikog rivala, a za to je zaslužno čudesno drugo poluvrijeme u kojem su ubacili šest komada, a trpali su ih Nunez, Gakpo, Salah i Firmino.

Kloppov ritual

Razlog je Kloppov ritual na poluvremenu, naime odleti tako brzo u svlačionicu kako bi prvi analizirao snimke iz prvog poluvremena koje mu je ekipa pripremila u posebnoj sobi. Informacije koje su mu pripremili za drugi dio, očito su donijele ploda.

Casemiro i Lisandro Martinez Navijači Uniteda trebali bi se danas odmoriti od interneta: Pogledajte najbolje provokacije i ismijavanja divider

"Ponekad jedva čekam poluvrijeme, imate četiri minute za pobjeći s terena, još pet minuta za popraviti situaciju. Zato mi je pauza jako bitna i zato želim prvi doći u svlačionicu. Najprije pustim igrače da dođu do zraka, rehidriraju se i prođu pregled kod liječničke službe“, otkrio je svojevremeno engleskim medijima kako se Redsi pripremaju između dva dijela utakmice.

"Zatim gledamo situacije iz prvog dijela, ali jedino ako mogu jasno prenijeti našu poruku ih možemo iskoristiti. Ako ne, ne puštamo ih i pokušamo sami objasniti igračima što želimo promijeniti. To je jako bitno jer, primjerice, imaš 2:0 na poluvremenu i svi znaju da to nije dovoljno za tri boda, međutim ponekad je osjećaj upravo da i ih već osvojio", dodaje Klopp.

Gary Neville i Jamie Carragher VIDEO Legende Liverpoola i Uniteda zajedno su gledale utakmicu: Pogledajte urnebesne reakcije na golove divider

Analize priprema Krawietz

Video analize vodi Kloppova desna ruka Peter Krawietz, on predlaže klipove Liverpoolovom šefu, a ovaj odlučuje hoće li ih pustiti ili ne. Krawietz ih priprema dok traje utakmica zapisujući u svoju bilježnicu.

"Bilježim točno trenutke u kojima nam ide dobro i situacije u kojima imamo problema, za koje ne možemo pronaći rješenje u igri. Malo prije poluvremena, negdje oko 35 minute, dogovorim s Kloppom i Pepom Lijndersom što ćemo istaknuti u pauzi“, otkrio je Krawietz.

Pogledajte u videu od 8:21:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider