Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Loše su krenuli

Jurčević došao do klupe Rijeke nakon žestoke reakcije: "Igrom nisam zadovoljan, ali..."

Dinamo se plasirao u svoje 21. finale Kupa u kojem će tražiti 15. trofej Rabuzinovo sunce.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Dinama Nikola Jurčević izgledao je kao da mu je pao veliki teret s leđa nakon što su Modri svladali Rijeku s 3:0 i izborili finale Kupa.

"Izuzetno sam sretan što smo pobijedili, i to ovako uvjerljivo. Ostvarili smo cilj, vratili smo s ovom pobjedu energiju i samopouzdanje, jer smo u posljednje vrijeme izgubili derbije s Hajdukom i Rijekom, to nas je uzdrmalo. Važno je da smo ušli u finale jer smo na korak od trofeja i jer je u posljednje vrijeme bilo dosta kritike na našu igru. Mislim da možemo pobijediti Hajduk u finalu", kazao je Jurčević u uvodu i nastavio:

"Rezultat je sjajan, a igrom nisam tako zadovoljan. No, ovo je Kup, bitno je pobijediti."

Sredinom drugog poluvremena došli ste do klupe Rijeke i nešto ste im rekli.

"Malo sam bio iznenađen žestinom reakcije, rekao sam da nije bio penal, i nije bio penal, ali nije bilo neke negativne komunikacije. Mogli smo se i mi buniti, možda je bio penal za nas u prvom poluvremenu zbog Bradarićeve ruke."

Jurčević je priznao da je njegova momčad dosta loše krenula utakmicu.

"Rijeka nas je agresivno stisla, početkom utakmice obrana nam je prečesto vodila igru. Kasnije smo se oslobodili i bolje zaigrali. Mislim da smo dobro limitirali Rijeku, nisu imali izrazite šanse, stoga moram biti zadovoljan kako smo zaustavili igrače Rijeke."

Dinamo je opet stao nakon crvenog kartona Filipa Bradarića.

"Crveni karton kao da nas je blokirao, postali smo prenervozni, a Rijeka je igrala rasterećenije. No, nakon drugog gola, oslobodili smo se grča i bolje zaigrali."

Danijel Zagorac je počeo na vratima.

"U Kupu smo se opredijelili da brani Zagorac, jučer je pala definitivna odluka. Nismo primili gol, mislim da je dobro obavio posao."

Jurčević je pohvalio Rijeku.

"Rijeka je kvalitetna momčad, imaju kvalitetan izlazak u kontru. Srećom nisu nam dali gol, jer imaju dobar kontranapad i onda bi nam bilo teško. Ne mogu reći da sam bio miran tijekom utakmice, naravno da sam strahovao od nekog iznenađenja."

Ante Ćorić je dobio dvadesetak minuta.

"Mislim da je ovakav način najbolji za njega, tako će rasti i napredovati. Dobit će minutažu, ne treba stvarati nikakvu famu."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider