Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedan od najuspješnijih u povijesti

Bayern i službeno ima novog trenera: Legenda spašava uzdrmanog giganta

Bayern je vratio iz mirovine trenersku legendu i čovjeka koji je 2013. poharao nogometnu Europu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je na svojim internetskim stranicama objavio da je Yupp Heynckes novi trener kluba. Funkciju će preuzeti u ponedjeljak, a potpisao je ugovor do 30. lipnja 2018. godine. Službenim imenovanjem Heynckesa potvrdili su informacije koje su dolazile iz Njemačke u jeku velike krize bavarskog velikana.

''Postoji veliko uzajamno povjerenje između Juppa Heynckesa i Bayerna. To se opet pokazalo u razgovorima između Heynckesa, Hasana Salihimidžića, Ulija Hoenessa i mene. Jako smo zahvalni Juppu jer je prihvatio našu ponudu. On je idealan trener za Bayern u ovom trenutku'', rekao je direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge.

''Jupp Heynckess je majstor menadžmenta i taktike. Uvjereni smo da je upravo on pravi čovjek za povratak kluba u formu i ostvarenje ciljeva'', rekao je Salihamidžić.

''Ne bih se vratio u bilo koji drugi klub na svijetu, ali Bayern mi je u srcu. Moj stručni stožer i ja ćemo napraviti sve da navijačima vratimo uspješan nogomet. Radujem se ovom izazovu'', rekao je Heynckes.

S Heynckesom se vraća i njegov stručni stožer s kojim je poharao europski nogomet 2013. godine. Zbog osvajanja trostruke krune te sezone i još dvije njemačke titule u ranijim sezonama na klupi Bayerna, službena stranica bavarskog kluba Heynckesa u službenom priopćenju naziva ''jednim od najuspješnijih trenera u klupskoj povijesti.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider