Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nakon četiri godine

Veliki preokret u Bayernu: Vraća se legendarni trener iz mirovine!

Bayern München imenovat će Juppa Heynckesa kao privremenog trenera, prenose njemački mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern se odlučio na neočekivani potez i iz mirovine vraća 72-godišnjeg Juppa Heynckesa, koji bi tako četvrti put u svojoj karijeri trebao preuzeti njemačkog velikana. Posljednji put kad je bio na kormilu Bayerna osvojio je Ligu prvaka, prvenstvo i Kup 2013. godine.

Prošlog tjedna Bayern je otpustio talijanskog stručnjaka Carla Ancelottija nakon poraza od PSG-a, a mediji su kao glavne favorite za njegova nasljednika istaknuli Thomasa Tuchela i Juliana Nagelsmanna. Momčad je u međuvremenu vodio Ancelottijev pomoćnik Willy Sagnol pod čijim vodstvom Bavarci nisu pobijedili u prvenstvenom susretu kod Herthe.

Međutim, bavarski klub odlučio se za iskusnog Juppa Heynckesa, koji bi trebao preuzeti momčad do kraja aktualne sezone. Bayern je bez pobjede u zadnja tri susreta u svim natjecanjima i već je pet bodova iza vodeće Borussije u Bundesligi. Povratak trofejnog trenera trebao bi vratiti barem malo stare magije.

Nakon što je osvojio ''treble'' 2013. godine, Heynckes, koji je također vodio Real Madrid i Athletic Bilbao u Španjolskoj te Benficu u Portugalu, poručio je:

''Uvjeravam vas da neću više nikoga trenirati. Imao sam dostojan oproštaj.''

No, Bayernu očito gori pod petama pa se i legendarni trener odlučio barem privremeno vratiti iz mirovine.

Koga bi voljeli vidjeti na klupi Bayerna?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider