Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
i dalje u dobroj situaciji

Atalantina U-19 momčad pobijedila Dinamove vršnjake, propustili priliku osigurati europsko proljeće

Dinamo je imao svoje šanse, ali Atalanta je zasluženo slavila.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada momčad Dinama propustila je prvu priliku osigurati europsko proljeće nakon što je u susretu 5. kola C skupine juniorske Lige prvaka u Bergamu izgubila od Atalante s 0:2.

Dinamu je pobjeda osiguravala prvo mjesto u skupini i direktan plasman u osminu finala, dok bi se s jednim bodom približili osvajanju barem drugog mjesta koje vodi u play-off.

Nažalost, momčad Igora Jovičeviča odigrala je slabo i Atalanta je posve zasluženo slavila.

gol expired Dinamo poražen na San Siru, Atalanta nadigrala Modre i zakomplicirala skupinu divider

Domaćin je poveo u 58. minuti preko Alessandra Cortinovisa, a samo tri minute kasnije Emmanuel Gyabuaa zabio je za 2:0.

Najbolju priliku Dinamo je imao u 36. minuti, kada je Antonio Marin propustio dva zicera za vodstvo, oba puta njegove je udarce obranio Ludovico Gelmi.

Atalanta je pobjedom preuzela prvo mjesto u skupini s 10 bodova, Dinamo je ostao na osam bodova, a zatim slijede Manchester City s četiri i Šahtar s dva boda, ali i utakmicom manje.

gol expired Dinamovi navijači pristižu u Milano: Počela je modra invazija divider

U posljednjem kolu Dinamo će 11. prosinca ugostiti Manchester City, dok se u drugom susretu sastaju Šahtar i Atalanta, a Talijanima za potvrdu prvog mjesta treba bod.

Juniori Dinama ove sezone igraju u Champions League Path dijelu ždrijeba, a protivnici su im, kao i seniorskom sastavu, Manchester City, Atalanta i Šahtar.

Dinamo protiv Šahtara (Foto: Igor Kralj/PIXSELL Opet podcjenjuju Dinamo: Jako važna vijest za Modre! Nije velika zvijezda, ali o njemu ovisi jako puno divider

Pobjednik skupine izborit će direktan plasman u osminu finala, dok drugoplasirana momčad ide u play-off rundu, gdje će se za ulazak u osminu finala boriti s jednom od momčadi koja igra u Domestic Champions Path dijelu ždrijeba.

Mlada momčad Dinama prošle je sezone dogurala do četvrtfinala Lige prvaka izgubivši od Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca. Londonski je sastav kasnije u finalu izgubio od Porta.

Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) Glasnogovornica Crvene zvezde opet ukrala predstavu: Riječi igrača i trenera u drugom planu divider

Večeras će se za europsko proljeće boriti i seniorski sastavi Atalante i Dinama na milanskom San Siru. Talijanima igra samo pobjeda, dok Dinamu bod ili pobjeda osiguravaju treće mjesto i Europsku ligu, te ga ostavljaju u igri za osminu finala Lige prvaka.

Rezultati by SofaScore   
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider