Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pozitivan rezultat

Juniorska Liga prvaka: Dinamo remizirao u Kazahstanu s igračem manje

Dinamo je u prvoj utakmici izvukao dobar rezultat s igračem manje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu 2. kola juniorske Lige prvaka nogometaši Dinama na gostovanju u Kazahstanu odigrali su 1:1 s Astanom.

Povela je Astana pogotkom Vladisdlava Prokopenka u 45. minuti, a izjednačio je Leon Šipoš, koji je u igru ušao u 65. minuti, tri minute prije kraja susreta. Modri su od 34. minute igrali s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Petar Mikulić.

Uzvratni je susret 27. studenog u Zagrebu.

S obzirom na to da prva momčad Dinama ove sezone nije izborila nastup u Ligi prvaka, mlada momčad modrih nastupa u "Domestic Champions path" dijelu natjecanja. U tom dijelu sudjeluju juniorski prvaci 32 najbolje rangirana nacionalna saveza UEFA-e.

Dinamova momčad koju vodi trener Igor Jovićević u prvom kolu bila je bolja od rumunjskog juniorskog prvaka Viitorul Constante, dok je ždrijeb drugog kola donio ogled protiv Astane.

U slučaju pobjede Dinamo će izboriti plasman u play-off rundu u kojoj ga očekuje jedan od osam drugoplasiranih momčadi iz dijela natjecanja gdje igraju klubovi iz grupne faze Lige prvaka (UEFA Champions League path).

Pobjednici će se plasirati u osminu finala, u kojem će igrati protiv prvoplasiranih momčadi iz grupne faze ‘'UEFA Champions League path'’. Nakon toga slijedi četvrtfinale, dok će se završnica (polufinale i finale) igrati u jednom tjednu u travnju 2019.

Prošle sezone juniorsku Ligu prvaka osvojila je Barcelona pobjedom protiv Chelseaja (3:0).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider