Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
Nogomet
čeka se nova lokacija

Gradonačelnik Oberhausena zabranio dolazak Hajduka, igra se u Dortmundu

Dortmund pod hitno mora pronaći drugu opciju za utakmicu protiv Hajduka u Ligi prvaka mladih.

Juniori Hajduka (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

U srijedu od 18:30 igra se najveća utakmica u povijesti juniora Hajduka. Mladi igrači Hajduka igraju u gostima protiv Dortmunda za polufinale Lige prvaka.

Prije nekoliko dana UEFA je na svojim stranicama potvrdila da se igra u Oberhausenu, gradu pored Dortmunda, no izgleda da je to sve propalo.

Hajduk i Dortmund su već objavili da se igra na stadionu kapaciteta 17500 gledatelja, no ulaznica i dalje nema, a izgleda da ih nema jer se još ne zna gdje će se igrati. Da, pet dana do same utakmice.

Kako piše Dalmatinski portal, gradonačelnik Oberhausena je zabranio odigravanje utakmice na njihovom stadionu, pravdao se da je travnjak u lošem stanju pa Dortmund hitno mora pronaći drugu opciju.

Ogroman interes Torcide

Niti jedna navijačka skupina nije iskazala toliki interes za juniorsku Ligu prvaka poput Torcide. Pripadnici najstarije navijačke skupine u Europi pripremaju invaziju na Njemačku, a očekuje se i dolazak stotina navijača Hajduka koji žive u okolici Dortmunda.

Invazija na Westfalen ili tek sa 200-tinjak hajdukovaca?

Zbog nevjerojatnog interesa Dortmund je prihvatio molbu Hajduka da se utakmica prebaci na veći stadion, prvotno se trebalo odigrati na malom igralištu koji ima tek jednu tribinu, kapacitet tog stadiona je tek dvije tisuće mjesta, a njemački velikan nije htio dati Hajduku ulaznice za gostujuće navijače.

Dortmund nema tu praksu u juniorskoj Ligi prvaka, zapravo, nisu imali nikad ni potrebe pustiti ulaznice za gostujuće navijače, čak ni navijači europskih velikana ne prate juniore na gostovanjima. Kod Torcide je to drugačija, ali i splitski mentalitet nalaže da svi krenu prema Dortmundu.

Stadion juniorske momčadi Dortmunda Stadion juniorske momčadi Dortmunda (Foto: Guliver image)

Pritisak na društvenim mrežama, mailovima i telefonskim upitima, natjerao je čelnike Dortmunda da pronađu bolju opciju, no i ona je propala.

I dalje postoji opcija da se igra na Westfalenu, no šanse su jako minimalne. Dortmund čuva travnjak za seniore i njihov dvoboj 18. ožujka protiv Kolna.

Juniori Dortmunda su igrali i prošle godine na Westfalenu protiv Atletico Madrida u četvrtfinalu, a tu utakmicu su dobili Španjolci.

No ako se bude igralo na pomoćnom stadionu, Hajduk bi mogao dobiti tek 200-tinjak ulaznica, što je svakako premalo, očekuje se par tisuća hajdukovaca tog dana u gradu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider