Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MAMIĆ PROTIV BARIŠIĆA

VIDEO Rat za vlast u Dinamu: Pogledajte kronološki pregled svih događanja

Novinar Dnevnika Nove TV, Ivan Forjan, pripremio je detaljan opis sukoba u Dinamu, koji su kulminirali na današnjoj skupštini.

S fokusom javnosti na nastupima Vatrenih u Katru, igre prijestolja u Dinamu mogle su i javno započeti. Prvi čin - izglasavanje nepovjerenja Krešimiru Antoliću na redovnoj skupštini u prosincu.

"Nije bila izvanredna, bila je redovna, bila je mučna, bila je teška. Ali dobro, u svakom društvu ima određenih problema", rekao je tada Mirko Barišić o toj skupštini.

Izvršni odbor odbio odluku skupštine

Par dana kasnije, novi obrat. Izvršni odbor, u kojem Antolić ima većinu, odbija provesti odluku skupštine.

"Sve je super,svi rade svoj posao sve je u redu", rekao je tada Antolić.

U klubu vrije, a s prvim danima 2023. godine, pred novinare izlaze takozvani Mamićevci, predvođeni članom Izvršnog odbora, Damirom Zorićem i predsjednikom Nadzornog odbora Miroslavom Rožićem. Traže izvanredne izbore u klubu.

"To su ljudi koji ne žele da klubom više upravlja loša kopija Zdravka Mamića", kratko je tada zaključio Rožić.

U klub ulazi Sportska inspekcija, a Mamić i njegovi saveznici kazneno su prijavljeni. I napokon, iz Međugorja se oglašava i bjegunac od hrvatskog pravosuđa i kaže kako je autor kaznene prijave njegov dojučerašnji bliski suradnik - Krešo Antolić.

Antolić odnosio pobjede, Mamić radio na drugoj taktici

Gradska vlast sve pozorno prati, a "antolićevci" odnose prvu veliku pobjedu - Gradski ured za upravu Antolićevu smjenu proglasio je nevaljanom.

Na novoj sjednici Izvršnog odbora, mamićevci trpe još jedan udarac. Iz kluba je izbačena četvorka iz Mamićeve struje.

"Ja sam član Dinama od rođenja, bit ću član do smrti", kratko je to prokomentirao gore spomenuti Zorić.

I, evo Mamića opet. Za naš Dnevnik najavljuje povlačenje iz Dinama.

"Ja sam završena priča, nikakvo fingiranje, nikakva demagogija, ja imam pravo na svoj život, ja sam dao što sam mogao", 3. veljače izjavio je Mamić.

No, što je skupština bliže, jasno je da tome nije baš tako. Mamić poziva simpatizere na učlanjenje u Dinamo, priznaje kako im sam plaća i članarinu.

Boysi odnijeli bitnu pobjedu

Žestoko odgovaraju i Bad Blue Boysi, koji pozivaju sve na učlanjenje u klub i borbu protiv Mamića. Sve uključenija je i politika.

"Kao što ste vidjeli inspekcije su obavljale svoje nadzore", rekao je premijer Plenković, a uključio se i gradonačelnik.

Ukoliko neće doći do boljeg upravljanja - a ne da imamo ovakav sramotan statut - Grad Zagreb neće surađivati sa Dinamom", zaključio je Tomašević.

Tjedan dana prije skupštine iz uprave kluba, na inzistiranje Bad Blue Boysa, odlazi Krešimir Antolić. U upravu, pak, ulazi Dario Šimić.

"Ja mislim da će on u tom sportskom dijelu priče donijeti dodanu vrijednost Dinamo", prokomentirao je tu izmjenu Antolić.

Nekada zajedno u ljubavi, danas na suprotnim stranama. Barišićevci protiv Mamićevaca, za vlast u Dinamu.

Više o ovom svemu, pogledajte u video na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider