Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, kakva životna priča

Prije 10 godina dostavljao je hladnjake, a sad je u Ligi prvaka debitirao pobjedničkim pogotkom

Uz posao, Junior Messias bavio se amaterskim nogometom, a 2015. pridružio se petoligašu Casaleu. Prošao je kroz četvrtu, treću i drugu ligu, a u Serie A debitirao je prošle sezone sa 29 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazilski veznjak AC Milana Junior Messias u sinoćnjoj utakmici Lige prvaka ušao je s klupe i u 87. minuti postigao je pobjednički gol protiv Atletico Madrida.

No, njegova karijera je neuobičajena u današnjem nogometu, jer prije deset godina, kada je stigao u Italiju, njegov posao bio je dostava hladnjaka.

Uz posao bavio se amaterskim nogometom, a 2015. pridružio se petoligašu Casaleu. Prošao je kroz četvrtu, treću i drugu ligu, a u Serie A debitirao je prošle sezone sa 29 godina. Igrao je za Crotone i pružao je odlične partije, a zabio je i devet golova. No, Crotone je na kraju sezone ispao iz Serie A, a Messias je otišao na posudbu u AC Milan.

Dosad je skupio tri nastupa za Milan, svaki puta je ulazio kao igrač s klupe, a sinoćnji nastup bio mu je prvi u Ligi prvaka.

"Ovo je najvažnija stvar koja mi se dosad dogodila. Ovaj gol posvećujem svojoj obitelji i prijateljima u Brazilu, a posebno ljudima koji su imali povjerenja u mene i doveli me u Milan", izjavio je Messias i dodao:

"No, moram ostati ponizan. Ne smijem se previše opterećivati kritikama, a niti biti ushićen pohvalama. Moram zadržati balans".

Trener AC Milana Stefano Pioli vjeruje da se može očekivati još dobrih stvari od igrača koji je "kasno procvjetao":

"Ovo je fantastična priča, ali ja mislim da je tek počela. Messias ima velike kvalitete i ovaj gol će mu pomoći da stekne još više samopouzdanja."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider