Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva životna priča

Prije četiri godine radio kao dostavljač, a sada će igrati Ligu prvaka: S 30 godina potpisao za Milan

Milan je doveo brazilskog nogometaš na jednogodišnju posudbu s pravom na otkup ugovora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zadnjeg dana ljetnog prijelaznog roka dogovoren je niz bogatih transfera, od kojih se svakako izdvaja povratak Griezmanna u Atletico Madrid, ali jedan drugi transfer privukao je pažnju svjetske javnosti.

Radi se o transferu 30-godišnjeg brazilskog nogometaša Juniora Messiasa koji je stigao u Milano na jednogodišnju posudbu s pravom na otkup ugovora, piše Nacional.

Iza brazilskog nogometaša je nevjerojatna priča o kojoj bi se mogao snimiti film. Messias je stigao u Italiju prije deset godina kako bi osigurao životnu egzistenciju.

Radio je teške fizičke poslove, od građevine do dostavljanja kućanskih aparata, a u slobodno vrijeme igrao amaterski nogomet. No, sve se promijenilo 2015. godine kada ga je zapazio jedan trener i nagovorio ga da prijeđe u redove talijanskog četveroligaša Casaleu.

Dvije godine kasnije potpisao je za Gozzano s kojim je ušao u Serie C, treći rang talijanskog nogomet, ali iste godine ispali su natrag u Serie D. U dvije sezone Messias je zabio 23 pogotka, što je privuklo pozornost nekoliko jačih i bogatijih klubova.

Tako ga je za 400 tisuća eura otkupio Crotone, tadašnji član Serie B koji ga je ostavio na posudbi do kraja sezone. U sezoni 2019/2020. priključuje se prvoj momčadi Crotonea s kojom osigurava plasman u najviši rang talijanskog nogometa.

Zabio je šest pogodaka u 34 nastupa, a onda je eksplodirao. U prošloj sezoni postigao je čak devet golova i dodao šest asistencija, čime je skrenuo pozornost velikih klubova na sebe.

gol expired Pogledajte što je Mbappe sinoć objavio pa brže bolje izbrisao: Sada je sve jasno divider

Unatoč sjajnom učinku, Crotone nije uspio opstati u Serie A, ali brazilski nogometaš je zaradio poziv talijanskog velikana Milana s kojim će igrati Ligu prvaka.

S 30 godina na leđima ostvario je transfer karijere, a prije samo četiri godine igrao je u četvrtom rangu talijanskog nogometa i radio teške fizičke poslove. Još jedna lijepa nogometna priča.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider