Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pridružuje se legendama?

Bio je ''zvijer'' i veliko pojačanje Reala, a danas je na probi u drugoligašu

Robusni napadač koji je nekad oduševljavao u španjolskoj Primeri pokušava se vratiti nogometu u dresu novog-starog engleskog drugoligaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada se pojavio na europskim travnjacima u dresu Seville 2003. godine, Julio Baptista bio je pravi hit-igrač: fizičkim izgledom više je podsjećao na boksača nego na nogometaša, zbog čega je i zaradio nadimak ''La Bestia'', odnosno Zvijer.

Nakon dvije uspješne sezone u Sevilli postao je veliko pojačanje Real Madrida, koji ga je kupio za tada velikih 20 milijuna eura. Za usporedbu, istog ljeta u Kraljevski klub stigli su Baptistin suigrač iz Seville Sergio Ramos za 27 i sunarodnjak Robinho za 24 milijuna eura.

No, kasnije će se ispostaviti da su mu godine provedene u Sevilli bile najproduktivnije razdoblje karijere. Zanimljivo, u Europu je došao kao zadnji vezni, ali u Sevilli su ga postavili u napad, a on je odgovorio s 38 golova u 63 utakmice.

Pridružuje se ikonama koje su nastupale za Bolton?

Sjajnim igrama zaradio je transfer u Real, ali u Kraljevskom klubu, kao ni kasnije u Arsenalu, Romi i Malagi nije uspio ponoviti formu iz Seville. Uslijedio je povratak u Brazil, točnije Cruzeiro, i nakon toga odlazak u Orlando City, njegov zadnji klub za koji je igrao do studenog 2016. godine.

No, njegova karijera nije gotova – iako je imao ponude iz Kine, 35-godišnji Baptista pojavio se na probi u Boltonu, klubu koji je izborio povratak u Championship, drugi rang engleskog nogometa. Tamo je, prema riječima menadžera kluba Phila Parkinsona, trenirao s U-23 momčadi, pokušavajući se izboriti za ugovor.

''Bilo je sjajno iskustvo za mlade igrače trenirati s igračem takva stasa i pedigrea'', rekao je Parkinson. Prema pisanju lokalnih medija, Baptista je već razgovarao o broju koji će nositi na dresu i moguć je njegov povratak na nogometne travnjake.

Potpisom za Bolton pridružio bi se respektabilnoj listi legendi i poznatih imena koja su nastupala za taj engleski klub. Vjerojatno je najpoznatiji legendarni Jay-Jay Okocha, a bili su tu i Ivan Campo, Mario Jardel, Youri Djorkaeff, El Hadji Diouf...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider