Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zlata vrijedan komadić papira?

"Šalabahterom" odveo Njemačku u finale ili samo ušao u glavu Englezima?

Njemačka reprezentacija do 21 godine starosti boljim je izvođenjem jedanaesteraca protiv Engleske izborila finale Europskog prvenstva u Poljskoj

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Julian Pollersbeck novi je heroj Njemačke nakon što je s dva obranjena jedanaesterca odveo mladu reprezentaciju do 21 godine u finale Europskog prvenstva u Poljskoj. Mladi Elf slavio je protiv Engleske boljim izvođenjem jedanaesteraca (4:3), nakon što je 120 minuta utakmice završeno rezultatom 2:2.

Pollersbeck je iskoristio tehniku drugog njemačkog junaka kada su velika natjecanja i kazneni udarci u pitanju – Jensa Lehmanna. Prije 11 godina Lehmann je bio na vratima Elfa na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, kada su se u četvrtfinalu okršaja protiv Argenine izvodili jedanaesterci.

Njemački vratar imao je kod sebe komadić papira na kojem je bilo osam argentinskih imena i njihov najučestaliji način izvođenja kaznenih udaraca. Zanimljivo, samo su dvojica od njih osam pucala jedanaesterce, a Lehmann je jednom od njih (Ayala) obranio udarac. Pogodio je stranu kod Rodrigueza, ali je udarac bio presnažan i vrlo precizan. Obranio je i Cambiassu, iako njega nije bilo na popisu.

Istom se tehnikom poslužio i mladi vratar Pollersbeck, koji je obranio krucijalne kaznene udarce Englezima. Prvi su promašili Nijemci u drugoj seriji, no odmah je nakon toga Pollersbeck obranio udarac Abrahamu, strijelcu pogotka u 90. minuti utakmice.

Nakon toga promašaja nije bilo do posljednjeg jedanaesterca koji je Redmond morao zabiti kako bi ostavio Englesku u utakmici. Međutim, i taj je udarac pročitao Pollersbeck i poslao mladi Elf u finale na susret protiv moćne Španjolske. Zanimljivo, i prije 11 godina Lehmann je zaustavio jedanaesterac kojim je Njemačku poslao u polufinale.

Treba reći da je isto tako pitanje je li išta pisalo na tom papiriću, s obzirom na to da se Pollersbeck svih pet puta bacio na svoju desnu stranu dolje...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider