Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvije odlične utakmice

Sjajni Saul zabio hat-trick Donnarummi: Španjolska i Njemačka u finalu

Dvije sjajne polufinalne utakmice odigrane su na U-21 Europskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska i Njemačka igrat će u finalu U-21 Europskog prvenstva u Poljskoj nakon što su u polufinalnim susretima izbacili Italiju i Englesku.

U prvom polufinalu susreli su se Njemačka i Engleska, a po tko zna koji put potvrđena je ona čuvena izreka Garyja Linekera da je ''nogomet sport koji igraju 22 igrača i uvijek pobjeđuje Njemačka.''

Njemačka je povela u 35. minuti golom Selkea, ali Englezi su preokrenuli golovima Graya u 41. i Abrahama u 50. minuti. Konačnih 2:2 nakon 90 minuta postavio je Platte u 70. minuti, a nakon što u produžecima nije bilo golova pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.

Vratar Kaiserslauterna Julian Pollersbeck bio je heroj pobjede; obranio je dva jedanaesterca Englezima, dok je najskuplji engleski vratar ikad Jordan Pickford obranio jedan. Ukupno je u jedanaestercima završilo 4:3 za Njemačku.

Show Saula Nigueza

Zanimljivo je bilo i u susretu Španjolske i Italije koji je obilježio igrač Atletico Madrida Saul Niguez. On je u 20 minuta postigao hat-trick jednom od najboljih mladih vratara svijeta Gianluigiju Donnarummi i odveo sjajnu španjolsku generaciju u finale.

Saul je doveo Španjolsku u vodstvo u 53. minuti preciznim udarcem s 15-ak metara. Italija je uskoro ostala s igračem manje nakon što je u 58. minuti Gagliardini dobio drugi žuti karton, ali već u 62. Bernardeschi je šokirao Španjolce golom za 1:1.

Međutim, tada na scenu stupa Saul koji je u 65. minuti fantastičnim udarcem s 25 metara probio Donnarummu, a u 74. je sjajno reagirao na povratnu loptu Asensija i potvrdio pobjedu Španjolske.

Finale je na rasporedu u petak 30. lipnja od 20:45 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider