Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stiže i sjajni Nizozemac

Everton istresao 50 milijuna eura: Ovo je najskuplji engleski vratar ikad

Uspješno su okončani pregovori koji su trajali posljednjih nekoliko tjedana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski nogometni prvoligaš Everton potpisao je petogodišnji ugovor sa 23-godišnjim vratarom Jordanom Pickfordom, dosadašnjim članom Sunderlanda.

Iako je Sunderland izgubio prvoligaški status zauzevši uvjerljivo posljednje mjesto u Premierligi ove sezone, Pickford se istaknuo odličnim obranama koje su mu donijele i poziv u englesku reprezentaciju.

Everton je za Pickforda platio odštetu od 25 milijuna funti (28.5 milijuna eura), a taj iznos može porasti i na 30 milijuna ovisno o prezentacijama mladog vratara u novom klubu.

Ovim transferom je Pickford postao treći najskuplji vratar svih vremena. Ispred njega su samo Ederson kojeg je nedavno kupio Manchester City i Gianluigi Buffon.

Najskuplji je engleski vratar ikad i tek 12. čuvar mreže u povijesti nogometa za kojeg je plaćena odšteta veća od 10 milijuna funti.

Pickford će na Goodison Parku odmah zgrabiti jedinicu, a vidjet ćemo hoće li se menadžer Ronald Koeman riješiti Joela Roblesa ili Maartena Stekelenburga.

Inače, Everton je vrlo aktivan ovih dana. Uz Pickforda, službeno su potvrdili i dolazak Davyja Klaassena, 24-godišnjeg ofenzivnog veznog za kojeg su Ajaxu platili 24 milijuna funti (27.4 milijuna eura).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider