Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ići će pun gas

Neće biti popusta, trener Bayerna poslao znakovitu poruku: Barcelona večeras ispada iz Lige prvaka?

U posljednjem kolu skupine E Lige prvaka rasterećeni Bayern dočekuje Barcelonu koja je pod velikim pritiskom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Večeras ćemo saznati odgovor na pitanje hoće li Barcelona ispasti iz Lige prvaka i nastaviti sezonu u Europskoj ligi. Posljednje kolo skupine E donosi nam oglede Bayern – Barcelona i BenficaDinamo Kijev. Stanje na ljestvici je takvo da su Bavarci sigurni pobjednici ove grupe te da Ukrajinci večeras završavaju svoj europski put.

Za poziciju broj dva bore se Katalonci i Portugalci, a u slučaju istog broja bodova Benfica će biti ta koja će proći dalje, zahvaljajući boljem međusobnom omjeru (u Lisabonu su pobijedili Barcu, a na Camp Nouu odigrali neriješeno).

Dakle, Benfici, koja trenutno ima pet bodova, za prolaz treba pobjeda na svom terenu protiv kijevskog Dinama te da Barcelona ne pobijedi u Münchenu.

Budući da je situacija takva, u najavi okršaja u bavarskoj prijestolnici mnogi su potezali pitanje hoće li možda Bayern odmoriti ponekog igrača, jer ipak su već osigurali prvu poziciju, a i kraj je polusezone pa su mnogi prvotimci već potrošeni i dobro bi im došlo da ne moraju igrati baš svaku utakmicu po 90 minuta.

Nagelsmann poslao pozdrave u Lisabon

Zapravo, to se više potenciralo iz Barceloninog kuta odnosno mediji koji prate Barcu forsirali su tu priču više u nekakvoj nadi da će Bayern lagodnije pristupiti ovom susretu. Sva njihova nadanja raspršila su se poslije riječi koje je na konferenciji za medije izrekao Julian Nagelsmann.

Trener Bayerna poručio je ono što navijači Barcelone nisu željeli čuti:

"Nećemo odmarati igrače. Istina je da imamo dosta problema s ozljedama i izostancima druge prirode, ali budite bez brige, istrčat ćemo s našom najboljom momčadi u ovom trenutku. Šaljem pozdrave u Lisabon."

Baš ova posljednja rečenica dodatno je pojačala zabrinutost u redovima Katalonaca koji stižu na Allianz Arenu u ionako sumornom raspoloženju, poslije domaćeg poraza od Betisa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider