Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
S MINUSOM NA UZVRAT

Julian Nagelsmann: "Poraz smo zaslužili, napravili smo harakiri"

Nogometaši Bayerna nisu s gostovanja u Španjolskoj uspjeli donijeti rezultat kakvom su se nadali.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unai Emery još jednom je prezentirao svoju magiju vođenja momčadi u utakmicama nokaut faze europskih natjecanja. Unatoč statusu autsajdera, njegov Villarreal savladao je minhenski Bayern rezultatom 1:0. Iako su Bavarci statistički imali više udaraca na gol, na kraju mogu biti i zadovoljni ovim rezultatom.

Da je Gerard Moreno iskoristio samo jednu od svoje tri sjajne prilike, situacija bi izgledala puno lošije. Udarac izvan granice 16 metara završio mu je u vratnici, zicer mu je pravovremenim uklizavanjem anulirao Davies, a kiks Neuera, kad je s polovice igrališta dobio priliku gađati prazna vrata, nije uspio iskoristiti.

Nagelsmann je itekako realan

Bayern svakako ima živ rezultat, posebno ako uzmemo u obzir da je napokon ukinuto pravilo gola u gostima. No, ne može njihov trener Julian Nagelsmann biti zadovoljan onime što je viđeno na El Madrigalu.

"Zasluženo smo izgubili. Nismo napravili dovoljno. U prvom dijelu nismo imali dovoljno energije, nismo uspijevali osvojiti loptu te nismo stvarali prilike. Drugo poluvrijeme bilo je divlje, jer smo uistinu željeli doći do prilika. No, u jednom trenutku to je postao harakiri. Nije ovo bila utakmica kakvu smo očekivali, posebno jer smo mogli primiti i drugi pogodak", iskreno svjestan svega na terenu rekao je 34-godišnjak na klupi njemačkog prvaka.

Zaustavljen je sjajan Bayernov niz

Villarreal je između ostalog i prva momčad još od veljače 2019. godine koja je, u utakmici Lige prvaka, protiv Bayerna ostala netaknute mreže. Prije toga, momčad iz Münchena postizala je pogodak u čak 30 utakmica spomenutog natjecanja za redom.

U svakom slučaju, čeka nas itekako zanimljiv uzvrat, posebno ako znamo kakvog stručnjaka za ovakve situacije Nagelsmann ima protiv sebe. U posljednjih deset sezona, Emery je slavio u 25 od 28 susreta nokaut faze UEFA natjecanja. Sad si je stvorio jako dobru podlogu da u utorak to poraste na 26.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider