Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ISKUSNI STRUČNJAK

Julen Lopetegui dobio novi posao: Sjeo je na klupu engleskog kluba

Lopetegui je svoju trenersku karijeru započeo u španjolskoj U-17 reprezentaciji, a osvojio je i Europsku ligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši izbornik španjolske reprezentacije, te Real Madrida i Seville, Julen Lopetegui (56) izabran je za novog menadžera Wolverhampton Wanderersa, objavio je engleski premierligaš.

Iskusni španjolski stručnjak na klupi Wanderersa će zamijeniti Portugalca Brunu Lagea koji je prošli mjesec dobio otkaz nakon serije loših rezultata.

"Julen je vrhunski trener, s izvrsnim iskustvom na elitnoj razini igre, i vrlo smo zadovoljni što smo se dogovorili da ga dovedemo u Wolvese. Od samog početka on je bio naš izbor broj jedan," kazao je predsjednik kluba Jeff Shi.

Lopetegui je svoju trenersku karijeru započeo u španjolskoj U-17 reprezentaciji, a vodio je i U-19, U-20, i U-21 reprezentaciju. Potom je dvije godine vodio Porto, a 2016. je preuzeo mjesto izbornika španjolske seniorske vrste nakon umirovljenja Vicentea Del Bosquea.

Dvije godine kasnije preuzo je Real Madrida, ali je otpušten samo tri mjeseca kasnije. Uslijedile su tri godine u Sevilli koju je doveo do naslova u Europskoj ligi 2020. Početkom listopada dobio je otkaz u Sevilli nakon loših rezultata.

Momčad sa stadiona Molineux nalazi se na 19. mjestu ljestvice engleskog prvenstva sa 10 bodova iz 13 utakmica. Lošiji učinak ima tek Nottingham Forest koji je posljednji s bodom manje.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider