Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo je postao trend

Još jedan veliki engleski talent bježi u Njemačku: Man Utd je sve učinio da ga dovede, ali on ih ne želi

Uspjeh Jadona Sancha potaknuo je mnoge mlade Engleze da slijede njegov klub, pa čak i kad imaju ponude najvećih klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United pokušava dovesti Judea Bellinghama, mladog veznjaka koji je, iako još nije navršio ni 17 godina, standardan prvotimac Birmingham Cityja. Ove sezone odigrao je ukupno 34 utakmice, zabio četiri gola i dodao tri asistencije u teškom i zahtjevnom Championshipu. 

Bellingham je na glasu kao svestrani veznjak, uspoređuju ga sa Stevenom Gerrardom. Manchester ga je pozvao u svoj kamp na treninge, njega i njegovu obitelj upoznali su sa Sir Alexom Fergusonom, ali čini se da ni lobiranje legendarnog Škota možda neće biti dovoljno.

Prema Christianu Falku, u pravilu dobro obaviještenom njemačkog novinaru Bilda, Bellingham će radije izabrati Bundesligu, točnije Borussiju Dortmund. Posljednjih godina mnogi engleski talenti biraju Njemačku kao idealno mjesto za razvoj budući da su tamošnji klubovi puno skloniji davanju prilike mladim igračima.

gol expired Umalo ostala bez Olimpijskih igara zbog seksa: Do jučer nitko nije znao da je to moguće divider

Najpoznatiji "bjegunac" zasigurno je Jadon Sancho, veliki talent koji je napustio Manchester City i postao zvijezda u Borussiji Dortmund.

"Mislim da je Sancho velika reklama za Bundesligu kod engleskih talenata. Sancho u Cityju ne bi tako brzo dobio ovakvu šansu. Pep Guardiola govorio je čelnicima Bayerna, koji je također želio Sancha, da se radi o teškom karakteru, ali svejedno su ga htjeli dovesti. Sancho je odlučio drugačije, nije htio u klub koji, kao i City, ima iskusne zvijezde na njegovoj poziciji", objasnio je Falk pozadinu transfera za portal navijača Man Utd-a Utdreport, koji prenose i drugi engleski mediji.

"Jaki klubovi u Bundesligi koji su iza Bayerna nude talentiranim engleskim igračima šansu za igru, pa i na europskoj sceni. Bellingham će stoga otići u Dortmund, a ne United. Vidjet ćete. Naše informacije kažu da je odabrao Borussiju", rekao je Falk.

gol expired Četvorica među TOP 50, a jedan i izabran: Hrvat u idealnoj momčadi Lige prvaka divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider