Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pep ne prašta

Pravilo koje Gvardiol i Kovačić ne smiju prekršiti: Ako to ne poštujete, nema treniranja u Cityju

Pep Guardiola ima pravilo prema kojem igrači s previše kilograma ne smiju trenirati. Imaju ga i mnogi drugi klubovi, ali nitko ga se ne drži tako slijepo kao Pep Guardiola.

Mateo Kovačić i Joško Gvardiol (Foto: Profimedia)

Francuski nogometaš koji je pet godina igrao za Manchester City, Gael Clichy, otkrio je neke zanimljivosti iz svlačionice koju vodi Pep Guardiola, a u kojoj su danas dva hrvatska reprezentativca – Mateo Kovačić i Joško Gvardiol.

Otkrio je kako je Kovin i Joškov šef vrlo pedantan i zahtjevan stručnjak, a neka od njegovih pravila moraju se striktno poštovati, inače vam klupa ne gine…

Luka Modrić VIDEO Snimka iz drugog kuta sve otkrila: Pogledajte što se Modriću dogodilo prije asistencije za pobjedu divider

"Ako se pojavite dva kilograma teži od onoga što je on smatrao vašom maksimalnom težinom, ne bi vam dopustio da trenirate", rekao je Clichy pa nastavio.

"To je manje-više standard u svim premierligaškim klubovima, ali ako je igrač bitan za momčad, pravilo se često zna gurnuti pod tepih, ali ne i kod Guardiole. Kod njega nema pravila ni iznimki, ako ste dva kilograma iznad dopuštene norme, ne trenirate. Znam igrače koji po dva tjedna nisu trenirali kod njega."

Filip Hrgović Filip Hrgović na meti teških optužbi rivala: Tvrdi da tako boksa namjerno divider

Clichyju je trenutačno 38 godina i radi kao pomoćnik francuske reprezentacije U-21, a iz Manchester Cityja otišao je 2017. godine.

"Volio bih da sam pod njim radio više od samo jedne sezone. Naučio bih još i više“, podvukao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider