Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sretno!

Josip Posavec u novom dresu: Otišao u grad koji stvara najjači rukometni klub svijeta

Josip Posavec je potpisao za danski Aalborg.

Josip Posavec (Foto: Aalborg/Screenshot)

Hrvatski golman Josip Posavec novi je igrač danskog Aalborga. Posavec je u Dansku stigao nakon što je raskinuo ugovor s Hajdukom koji ga je vezao za Poljud do ljeta 2023.

Josip je na Poljud stigao u ljeto 2018. godine iz talijanskog Palerma te je u prethodne četiri sezone upisao ukupno 81 službeni nastup.

Posavec je svoju karijeru započeo među vratnicama zaprešićkog Intera, a zbog dobrih nastupa u Divu iz predgrađa Palermo ga kupuje u zimu 2016. godine kada je bio 19-godišnjak. Odlično je krenuo u Palermu i branio 29 puta u Seriji A tijekom sezone 2016./2017., ali nakon ispadanja u Seriju B sreću je odlučio potražiti u Hajduku.

Grad rukometa

Stanovnicima Aalborga nogomet ipak nije sport broj jedan. Obožavaju rukomet, a Aalborg je odlučio stvoriti najjaču momčad svijeta i napasti trofej prvaka Europe.

Klub je doveo Mikkela Hansena koji dolazi u novoj sezoni, u Aalborgu već igraju Henrik Mollgard, Felix Claar, Sebastian Barthold, Jesper Nielsen…

Prošlo ljeto je stigao i sjajni Aron Palmarsson. Potvrđeni je i dolazak Jacoba Holma, svjetskog prvaka iz Egipta, kao i Sigvaldija Gudjonssona, Islanđanina koji stiže iz poljskog Kielcea, a klub očekuje još velikih pojačanja.

Aalborg je 2021. igrao i završnicu Lige prvaka i završio na drugom mjestu. U finalu su Danci izgubili od jake Barcelone. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider