Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
četvrti koji je otišao

Josip Elez napustio Rijeku, ali ipak se radi o posudbi

Josip Elez će do kraja će sezone igrati u njemačkom prvoligašu Hannoveru.

Josip Elez u Hannoveru (foto: hannover 96)

Bundesligaš Hannover 96 je u ponedjeljak ujutro potvrdio pojačanje iz Rijeke. Stoper hrvatskog prvaka Josip Elez do kraja će sezone provesti na posudbi u Njemačkoj za što bi klub s Rujevice trebao inkasirati oko 500 tisuća eura.

''Josip je mladi igrač iz kojeg su već mnoge utakmice, ali ima i velik potencijal za daljnji razvoj. U obrani se može koristiti u liniji s trojicom ili četvoricom igrača. Ambiciozan je, beskrupulozan u duelu i zna otvarati igru'', rekao je Horst Heldt, trener Hannovera.

Elez je prije pet i pol godina kao talentirani izlazni junior iz Hajduka otišao u Lazio za 480 tisuća eura, a rimski velikan u međuvremenu ga je slao na posudbe u talijanski Grosseto, mađarski Honved, danski Aarhus te naposljetku (u ljeto 2016.) Rijeku koja je prošlog ljeta otkupila njegov ugovor za 500 tisuća eura.

Ukoliko Nijemci budu zadovoljni, Rijeka bi mogla zaraditi dva i pol milijuna eura.

''Dolazak u Bundesligu je ispunjenje jednog od mojih snova. Dat ću sve od sebe da pomognem Hannoveru. Informirao sam se o klubu i čuo samo dobre stvari. Sretan sam što sam ovdje'', poručio je Josip Elez koji je postao četvrti nogometaš koji je napustio Rijeku ove zime.

Podsjetimo, Mišić je otišao u Sporting, Vešović u Legiju, a Gavranović u Dinamo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider