Činjenica da je Barcelona prosula vodstvo u završnici utakmice probudilo je sjećanje na utakmice protiv Rome i Liverpoola. Čim je utakmice završila, ''RAC1'' je izvijestio da bi Ernesto Valverde mogao biti otpušten.

Međutim, to se neće dogoditi. Predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu trenutno stoji iza Valverdea i ne namjerava dopustiti smjenu trenera.

Različiti su razlozi zašto je Bartomeu donio takvu odluku. Jedan od njih je i to što je Barcelona imala izvrsnu igru prije nego se ušlo u posljednjih 15 minuta i stvorila je šanse koje su joj mogle osigurati pobjedu.

Drugi razlog je taj što Valverde i dalje ima podršku svlačionice.

''On nije kriv za to što se dogodilo'', rekao je nakon utakmice Luis Suarez.

Podrška igrača bila je ono što je zadržalo Valverdea nakon poraza od Liverpoola u Ligi prvaka i valencije u Kupu, jer Bartomeu je bio spreman otpustiti ga. No, kad bi Barcelona sada otpustila Valverdea, ne bi bilo puno trenera koji bi mogli uskočiti na njegovo mjesto.

Čekanje do ljeta znači da bi se u konkurenciji mogli naći Ronald Koeman i Roberto Martinez. A budući da su predsjednički izbori u Barceloni 2021. godine, Bartomeu zna da će svaka odluka koju donese biti pod povećalom.

Dakle, Valverde zasad ostaje na klupi Barce, ali njegova pozicija je daleko od sigurnog.