Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sin ga umalo polomio!

Jose Mourinho kakvog dosada još nismo vidjeli

Jose Mourinho osvojio je s Manchester Unitedom treći trofej u turbulentnoj sezoni.

Jose Mourinho postao je u srijedu prvi trener u povijesti koji je oba UEFA-ina natjecanja (Kup UEFA / Europska liga i Liga prvaka) osvojio više od jednom, nakon što je u finalu Europske lige s 2:0 slavio protiv Ajaxa. S Portom je osvojio Kup UEFA i Ligu prvaka, s Interom Ligu prvaka i sada s Unitedom Europsku ligu. Nitko prije njega nije to uspio ostvariti.

Je li to razlog zbog kojeg je tako burno, možda najburije proslavio od svih 25 trofeja koliko je dosada osvojio u svojoj karijeri? Mourinho je skakao, urlao, trčao, padao po travnjaku u trenucima slavlja. Na fotografiranju s peharom i medaljama bio je glavni animator i ukazivao svojim igračima kako da slave naslov.

Najduhovitija scena dogodila se s njegovim sinom Joseom Mariom, s kojim je završio na travnjaku Friends Arene. Obojica su skočila jedan drugom u zagrljaj i pritom pali poput kruške na pod.

Portugalac je turbulentnu sezonu završio na savršeni način. Osvajanjem Europske lige Manchester United je izborio izravni plasman u skupine Lige prvaka, što nije uspio ostvariti u prvenstvu gdje je skončao kao šesti sastav.

Mnogi zaboravljaju, ali ovo je Mourinho čak treći trofej u ovoj sezoni! U kolovozu je osvojio Community Shield pobjedom protiv prvaka Leicestera, zatim je u veljači osvojio engleski Liga kup pobjedom protiv Southamptona i sada je 2:0 pobjedom protiv Ajaxa osvojio Europsku ligu.

Mnogi se smiju Mourinhu zbog načina proslave, jer je "do jučer" za Liga kup, Community Shield pa čak i Europsku ligu govorio da su "nebitna natjecanja". No trofej je trofej, pa čak i za Mourinha.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider