Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"bili smo najbolji u europi"

Mourinho otkrio intiman i vrlo bolan detalj iz svoje karijere: "Samo sam te večeri plakao"

Jose Mourinho vjeruje da je s Realom 2012. godine imao najbolju momčad Europe te ga je zato poraz u polufinalu Lige prvaka jako, jako bolio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U razgovoru za madridsku Marcu karizmatični portugalski nogometni trener Jose Mourinho otkrio je intiman, te iznimno bolan detalj iz svoje bogate karijere. Isti datira iz 2012. godine kada je Mourinho sjedio na klupi Real Madrida i igrao polufinale Lige prvaka protiv minhenskog Bayerna.

Prvu utakmicu u Munchenu Bayern je dobio 2:1, a istim rezultatom završio je i uzvrat u Madridu. Pobjednika nije bilo ni nakon produžetaka, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Cristiano Ronaldo, Kaka i Sergio Ramos su promašili udarac s bijele točke i Bayern je prošao u finale rezultatom 3:1.

gol expired Real Madrid se oglasio nakon priče AS-a da je Luka Modrić jedan od igrača koji napušta momčad divider

Bio je to jedan od najtežih poraza u Mourinhovoj karijeri, a to je i sam priznao u razgovoru za madridski dnevni list.

"To je nogomet. Cristiano, Kaka i Sergio Ramos su veliki igrači, ali su isto tako obični ljudi. Te sam večeri jedini put plakao nakon nogometne utakmice. Jako dobro se sjećam. Ja i Aitor Karanka (pomoćnik) sjedili smo u autu ispred moje kuće i plakali. Bilo je jako teško prihvatiti poraz te sezone jer smo bili najbolja momčad Europe", kazao je Mourinho.

gol expired Bale ispričao urnebesnu anegdotu o hrvatskom kapetanu Modriću: "Najgori je, 100 posto" divider

Portugalac je iste sezone prekinuo dominaciju Barcelone i donio Realu titulu prvaka Španjolske s rekordnih 100 osvojenih bodova i 121 postignutim pogotkom u Primeri.

"Osvojili smo naslov prvaka i prekinuli dominaciju Barcelone na povijesni način. Bio je to moj hat-trick. Želio sam kao trener osvojiti titule prvaka u Engleskoj, Italiji i Španjolskoj. I dalje sam jedini trener koji je u tome uspio. Volio sam pobjeđivati s Realom", otkrio je današnji trener Tottenhama koji nestrpljivo čeka povratak na nogometni travnjak.

"Ako odigramo preostalih devet kola to će biti dobro za sve. Dobro za nogomet, dobro za Premierligu, dobro za navijače."

gol expired Jordanov suigrač o okrutnosti koju je trpio: "Vrijeđao me od prvog dana. Na treningu me nokautirao" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider