Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
s njim bi već imali naslov?

Mourinho je trebao biti trener Liverpoola: Dogovor je bio postignut, no onda su Redsi zatražili "kobni" time-out

Jose Mourinho je umjesto u Chelsea gotovo stigao u Liverpool nakon što je s Portom osvojio Ligu prvaka.

Mourinho sakriva loptu od Gerrarda (Foto: Afp)

Prije nego je stigao u Chelsea 2004. godine kao velika senzacija i trener koji je s Portom osvojio naslov prvaka Europe, Jose Mourinho bio je na pragu prelaska u jedan drugi engleski klub. U svojoj autobiografiji Mourinho je otkrio da je bio na pragu dolaska u Liverpool!

"Mourinho je trebao otići u Liverpool. Imao sam usmeni dogovor s Rickom Perryjem koji je tada bio zadužen za transfere u Liverpoolu. Tražio me da pričekamo još 15 dana jer je Houllier i dalje bio trener prve momčadi", otkrio je tadašnji savjetnik Mourinha Jorge Baidek.

Guardiola udara Šukera Madridski AS podsjetio na brutalni lakat koji je Guardiola uvalio Šukeru u El Clasicu

U tih 15 dana dogodio se veliki preokret. Mourinhu se javio Jorge Mendes, danas ugledni menadžer brojnim nogometašima, te mu na stol stavio daleko bolju ponudu Chelseaja. Mourinho i Roman Abramovič su se našli početkom svibnja i postigli usmeni dogovor, a stvar je finalizirana dan nakon finala Lige prvaka na jahti ruskog milijardera, vlasnika Chelseaja.

Mourinho je u prvoj sezoni na klupi Chelseaja odmah osvojio naslov prvaka, te opravdao nadimak koji je sam sebi dao na predstavljanju u londonskom klubu - The Special One.

Luka Modrić i Marcelo Luku Modrića sin uvalio u probleme sa zakonom: "Idi po tatu da mu napišem kaznu"

Nastavi čitati