Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hodajuća tvornica novca

Još nije ni debitirao, a Cristiano Ronaldo već je podigao Juventus na sasvim novu razinu

Cristiano Ronaldo "hodajuća je tvornica zarade" za sve oko sebe. Što je sve njegov transfer donio Juventusu prije nego što je Ronaldo i debitirao za Staru damu, otkrio nam je reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja.

Milan Stjelja o Cristianu Ronaldu

Nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo posljednjih je devet sezona bio apsolutni simbol madridskog Reala, a onda se dogodilo nezamislivo. Portugalski stroj za golove preselio se u Juventus za 117 milijuna eura, i to u 34. godini.

Odlazak Cristiana Ronalda iz Reala bez ikakve sumnje označava početak nove ere modernog nogometa. Juventus mu je otvorio svoje već ionako slavne dvore i dočekao ga poput kralja. A za to je Realu isplatio odštetu od 117 milijuna eura. I bez obzira na to što se radi o golemu iznosu, nije odšteta to što taj transfer čini tako epohalnim.

Uostalom, daleko je to od Neymarova 222 milijuna. Puno bliže Barcelninu dovođenju Dembelea, pa ne stavljamo fokus na ovo četvrto mjesto najvećih transfera u nogometnoj povijesti.

Nadalje, vjerujem da nogometne poznavatelje neće praviše iznenaditi podatak da će Ronaldo po sezoni imati plaću od basnoslovnih 30 milijuna eura, odnosno ukupno 120 milijuna, s obzirom na to da je ugovor potpisan na četiri godine. Ono što Cristiana čini posebnim jest sve ono što se vrti oko njega.

Poput prodaje dresova. Naime, u samo prva 24 sata navijači su kupili 520 tisuća dresova s njegovim imenom. Matematika kaže sljedeće: svaki dres po 105 eura i to je, ponavljamo, samo u prvom danu, gotovo 55 milijuna eura. Od toga tek 10 do 15 % ide Juventusu, a ostalo proizvođaču. I to je najbolji pokazatelj koliku zaradu Cristiano Ronaldo donosi svima oko sebe.

Ali ne brinite se za Juventus. "Stara dama" već je osjetila "Ronaldov efekt". Također u prva 24 sata od objave transfera Juventusov profil na Twitteru dobio je novih milijun i sto tisuća pratitelja. Na Facebooku nešto manje - dodatnih pola milijuna pridruženih navijača. Usporedbe radi, prije Ronalda Juventusova facebook stranica je imala rast od 50 tisuća navijača na dan.

A što tek reći za Instagram? U prvom danu talijanskog prvaka počelo je pratiti novih 1,4 milijuna korisnika, a Ronaldova fotografija s Juventusovim dresom postala je 5. fotografija u povijesti te društvene mreže po broju lajkova.

Sve u svemu, Juventus je već pogodio s Ronaldom. Bez obzira na to što s napunjene 33 godine teško može ostvariti brojke kao u Realu, od nejvjerojatnih 450 golova u 438 utakmica. A opet, sigurno će i na samom travnjaku opravdati uloženi novac i gurnuti Juventus u neku novu dimenziju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider