Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet se provukao

Van Dijka je poslao na operaciju, a tako je "oderao" i Mandžu: Kosi sve pred sobom, a kazne nigdje

Vratar Evertona ima opasnu naviku ići otvorenim đonom u duele s protivničkim igračima.

Nogometna Engleska bruji o opasnom startu Jordana Pickforda na Virgilu Van Dijku. Liverpool je priopćio da će njihov stoper završiti na operaciji, a još se ne zna koliko će se oporavljati.

Prve prognoze govorile su o čak sedam mjeseci, što nije nerealno jer su nastradali Van Dijkovi ligamenti.

Pickford će se iz svega provući nekažnjeno, javljaju engleski mediji. Zbog promjene pravila i odluke VAR suca provukao se tijekom utakmice. Neće biti ni kazne s odgodom jer engleska pravila propisuju da se naknadne kazne mogu dobiti samo za prekršaje koje suci tijekom utakmice nisu vidjeli.

U Pickfordovu slučaju VAR je presudio da je nije bilo elemenata za dosuđivanje kaznenog udarca, jer je nasrtaju Evertonova vratara na Van Dijka prethodio Nizozemčev ulazak u poziciju zaleđa. VAR je također zaključio da vratar engleske reprezentacije za svoj start nije zaslužio biti kažnjen izravnim crvenim kartonom.

Dok je Stones provjeravao je li sve u redu s Mandžom, Pickford je urlao na njega

Tako se Pickford opet provukao s opasnim startom đonom, iako vratar Evertona ima naviku raditi to (pre)često. Njegova žrtva bio je i Mario Mandžukić u produžetku polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

  gol expired Šok za Francusku: Teška ozljeda Karabatića, ne ide na Svjetsko prvenstvo! divider

U sudačkoj nadoknadi prvog produžetka Ivan Perišić ubacio je u sredinu, a Mandžukić je bio prvi na lopti. Pickford mu je ušao u šut i obranio, ali je pritom i đonom opalio Mandžukića po potkoljenici.

Mandžo je tada zaradio dvije duboke rane i ostao je ležati na travnjaku. Dok je njegov suigrač John Stones provjeravao je li sve u redu s napadačem Vatrenih, Pickford je urlao na njega da ustane…

Srećom, Mandžo je dočekao svoju osvetu pobjedničkim golom koji je Hrvatsku poslao u finale.

Od Mandže do Van Dijka pamte se još dva brutalna starta

Niti dva mjeseca nakon te utakmice Pickford je opet bio u sličnoj akciji. Đonom je poderao dres (!) napadaču Southamptona Dannyju Ingsu i provukao se – bez faula. Trener Svetaca Mark Hughes nakon utakmice izjavio je da je to bilo za crveni karton.

  gol expired Je li ovo najbolji gol iz kornera ikad viđen? Isprobao ludi potez, savršeno je uspio i postao hit divider

Iste sezone na krivoj strani Pickfordova đona bio je i Dele Alli. Alli je uspio malo izmaknuti nogu i spasiti se, bio je to klasični start koji lomi kost. Pogađate, Pickford se opet provukao bez kazne.

Najveća žrtva njegovih metoda ispao je Van Dijk, sjajni stoper koji će, po svemu sudeći, propustiti dobar dio sezone.

Pickford je u karijeri dobio tri crvena kartona, dva u Bradfordu i jedan u Preston North Endu, klubovima u kojima je bio na posudbi kao mladi vratar.

Jerko Leko o utakmici s Francuskom i reprezentaciji

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider