Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odbio 10 ponuda

Veliko pojačanje za posrnulog velikana: John Terry ide u drugu ligu

Legendarni kapetan Chelseaja bit će vjerojatno najzvučnije ime koje će sljedeće sezone zaigrati u Championshipu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni kapetan Chelseaja John Terry pronašao je novi klub. 36-godišnji stoper sve je dogovorio s Aston Villom, nekad uglednim Premierligašem, a danas klubom koji je u silaznoj putanji.

Slavni klub iz Birminghama, koji u vitrinama ima sedam naslova engleskog prvaka i jedan naslov prvaka Europe, 2016. je ispao iz elitnog ranga kao uvjerljivo najgori klub Premierlige. U cijeloj sezoni osvojili su samo 17 bodova, a nakon ispadanja pokušali su ''kupiti'' ekspresni povratak u Premierligu.

Aston Villa potrošila je ogroman novac na pojačanja, ali to je bilo dovoljno samo za 13. mjesto Championshipa. Borba za promociju ostala je udaljena 18 bodova, a puno bliže bila je zona ispadanja koja je bila udaljena 11 bodova.

Terry je nakon isteka ugovora s Chelseajem odbio barem 10 ponuda iz Engleske i inozemstva, a za početak će potpisati na godinu dana. Njegov dolazak na Twitteru je potvrdio vlasnik kluba Tony Xia.

Prošla sezona bila je oproštajna za najuspješnijeg kapetana u povijesti Chelseaja. Terry je klubu dao 22 godine, a jedan je od rijetkih koji je preživio brojne trenerske smjene u eri Romana Abramoviča, što je možda i najbolja potvrda njegovog značaja za londonski klub.

Kao kapetan i neupitni vođa momčadi vodio je Chelsea u rekordnih 578 utakmica, osvojivši pritom četiri Premierlige, po jednu Ligu prvaka i Europa ligu, pet FA Cupova, tri Liga kupa i dva Community Shielda. Sa 66 golova u svim natjecanjima najbolji je strijelac Chelseaja svih vremena među obrambenim igračima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider