Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čudo od igrača

Ima tek 19, a svi ga žele: Uspoređuju ga s najvećima, Liverpoolu 70 milijuna nije bilo dosta

Joao Felix mladi je nogometaš Benfice koji je zaludio najbogatije engleske klubove.

Joao Felix (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mediji na Otoku prenose glasinu kako je Benfica odbila čak 70 milijuna eura za svoga mladog nogometaša koji je ove sezone tek počeo igrati za prvu momčad. Tko je uopće 19-godišnjak za kojeg jedan velikan nudi toliko novca?

Joao Felix tinejdžer je kojeg već uspoređuju s najvećima. Neki mu tepaju ''novi Ronaldo'', spominju i Messija, pa Ruija Costa, a ima i poveznicu s Lukom Modrićem.

Felix danas igra za Benficu, za koju je već postigao nekoliko fenomenalnih pogodaka, a zbog gola Sportingu postao je najmlađi strijelac u povijesti lisabonskog derbija.

U Portu se drže za glavu

No nogometno je odrastao u drugom rivalu, Portu, gdje je stigao s devet godina. Proveo je mlađim kategorijama Porta šest godina, da bi ga, kažu, otpisali zbog krhke tjelesne konstitucije (slično kao Modrić). Skauti Benfice doveli su ga iz drugoligaša Padroensea, a trenerima u Portu sad se diže kosa na glavi.

Benfica je svog tinejdžera zaštitila novim ugovorom i odštetnom klauzulom od čak 120 milijuna eura, pa je ponuda Liverpoola od čak 70 milijuna za 19-godišnjaka glatko odbijena. Navodno oba Manchestera žele Felixa, kao i Barca, ali pitanje je tko će se usuditi dati toliki novac.

City je pod povećalom UEFA-e zbog Financijskog fair-playa i vjerojatno nije u konkurenciji koja može platiti mladog Portugalca. Barca je kupila Frenkieja De Jonga i također vjerojatno neće moći platiti toliku cifru.

A ovaj ofenzivni veznjak, koji može igrati i u napadu, uistinu izgleda kao da se igra nogometa. Njegova proigravanja i golovi bacaju u trans navijače najpopularnijeg portugalskog kluba i nije ni čudo da su se velikani europskog nogometa počeli nadmetati za buduću zvijezdu. Liverpool je napravio prvi potez.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider