Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije mu išlo protiv dinama, ali...

Joao Felix srušio rekord Marka Pjace i ispisao povijest: U top 10 je i Kramarić

Portugalac je na vrhu vječne ljestvice Europske lige prestigao Hrvata.

Joao Felix (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Joao Felix na glasu je kao ponajveći talent svjetskog nogometa, a odštetna klauzula za Benficina 19-godišnjaka iznosi 120 milijuna eura.

Felixa je hrvatska publika dobro upoznala u susretima protiv Dinama u osmini finala Europske lige. Protiv Modrih se Felix baš i nije naigrao, ali da njegov status velikog talenta nije bez osnova, pokazalo je četvrtfinale protiv frankfurtskog Eintrachta.

Felix je u pobjedi Benfice 4:2 zabio tri gola i postao najmlađi strijelac hat-tricka u povijesti Europske lige s 19 godina i pet mjeseci. Zanimljivo, na prvom mjestu prestigao je - Marka Pjacu.

Pjaca je u dobi od 19 godina i sedam mjeseci zabio hat-trick Celticu kao igrač Dinama u pobjedi 4:3 na Maksimiru. Još jedna zanimljivost jest da je u toj utakmici za škotsku momčad igrao Virgil Van Dijk, danas zvijezda Liverpoola i ponajbolji stoper svijeta.

Pjaca je danas daleko od tadašnje forme nakon što su brojne ozljede usporile njegovu karijeru, pa je to i opomena Felixu da je pred njim još dug put do statusa nogometne superzvijezde.

A pogled na 10 najboljih otkriva da Hrvatska ima još jednog predstavnika u ovom prestižnom društvu. Listu zatvara Andrej Kramarić, koji je s 23 godine i četiri mjeseca zabio tri komada Feyenoordu. Bila je to povijesna prva pobjeda Rijeke u Europskoj ligi, a Kramarić je zabio sva tri gola u slavlju 3:1

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider