Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
eskcentrični bivši vratar

Legendarni Nijemac dobio otkaz nakon šokantnog komentara: "On je tu da popuni kvotu crnaca?"

Jens Lehmann ostao je bez mjesta u upravnom odboru berlinske Herthe.

Jens Lehmann (Foto: Afp)

Bivši vratar njemačke reprezentacije Jens Lehmann isključen je u srijedu iz upravnog odbora prvoligaša Herthe nakon što je objavljena jedna od njegovih poruka s rasističkim sadržajem.

"Je li Dennis ovdje da popuni kvotu crnaca", pitao je Lehmann o prisutnosti bivšeg njemačkog reprezentativca Dennisa Aogoa koji je komentirao utakmicu Lige prvaka između Manchester Cityja i PSG-a u utorak navečer na Skyu. Uz poruku je objavio smajlića.

No, Lehman je očito pogriješio pa je poruku primio Aogo i objavio je na Instagramu.

Lehmann kaže da se odmah ispričao Aogu, a za dnevnik "Bild" priznao je da je njegova poruka "nespretno sročena", ali da je trebala biti "pozitivna".

Joanna Jedrzejczyk Njeno lice nakon borbe šokiralo je svijet, a sada je pokazala novu ozljedu: Izgleda uznemirujuće

"Ja sam odgovoran za to što je ova poruka izašla iz mog telefona, to je bila privatna poruka", pokušao je objasniti, ne otkrivajući ime primatelja.

Lehmann je bio u upravnom odboru Herthe iz Berlina kao predstavnik i savjetnik glavnog dioničara Larsa Windhorsta, šefa Tennor Holdinga.

"Otkazali smo savjetodavni ugovor s Jensom Lehmannom, koji okončava njegovu aktivnost u upravnom odboru Herthe Berlin", rekao je u srijedu glasnogovornik Tennor Holdinga. "Incident nije u skladu s načelima tvrtke", dodao je glasnogovornik.

Nastavi čitati

Nastavi čitati