Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
USKORO U BUDIMPEŠTI

Jedan je od najosebujnijih ikona HNL-a, a sad će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u drugom sportu

Nekad je oduševljao driblizima, golovima i izborenim kaznenim udarcima, a sad će zaigrati za jedne drugačije "Vatrene".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Budimpešti se od 10. do 18. rujna održava Svjetsko prvenstvo u Socca malom nogometu, a jedan od sudionika je i reprezentacija Hrvatske. 

Socca je posebna vrsta osnovana 2017. godine u Engleskoj, a ovo će biti treće Svjetsko prvenstvo. Krenulo se 2018. godine (prvak Njemačka) te je bio plan da se održava svake godine, što se 2019. ostvarilo (prvak Rusija), ali onda je uslijedila pauza sve do ovog ljeta.

Igra se na ograđenom travnatom terenu, u formaciji pet igrača plus vratar, a kako to izgleda najbolje možete vidjeti u videu ispod odlomka.

Ono što je posebno zanimljivo je popis igrača koji bi ove godine mogli predstavljati Hrvatsku. Njih je trenutno 23, a popis će biti skraćen na 15. Jedno ime odmah upada u prvi plan.

Najpoznatiji dribler HNL travnjaka

To je jedan od najboljih igrača Slaven Belupa u povijesti koprivničkog kluba i svakako prava ikona HNL-a, Bojan Vručina. Ovaj danas 37-godišnji "španer" uvijek je imao želju nastupiti za reprezentaciju. Kako to nije uspio u karijeri "pravog" nogometa, sad se može nadati da će mu izbornik Željko Ostrman ukazati povjerenje i povesti ga na ovo natjecanje.

Bojana s HNL travnjaka prije svega pamtimo po driblinzima, naravno pogocima, ali i rijetko viđenoj sposobnosti izboriti kazneni udarac. Za Slaven Belupo odigrao je u ligi 151 utakmicu, u kojima je postigao 46 pogodaka.

Hrvatska je na prošlom Svjetskom prvenstvu upisala zapažen nastup. Uspješno je apsolvirana skupina, da bi onda u osmini finala bili eliminirani od domaćina Grčke, rezultatom 2:0.

Ove godine Hrvatska se nalazi u skupini B, koja sadrži pet momčadi, a osim ove vrste Vatrenih, tu su još Grčka, Španjolska, Čile i Iran.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider