Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ipak je on ''domaći''

Jedan je Srbin provocirao bijesnog Ronalda, a drugi ga je tješio: Otkrio što mu je rekao

Portugal i Cristiano Ronaldo tražit će vizu za Svjetsko prvenstvo u Kataru tek u ožujku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vjerojatno najveće iznenađenje kraja dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo po skupinama bila je pobjeda Srbije u Lisabonu kada je Portugal ostao bez plasman u Katar u 90. minuti. Ta je utakmica imala veliki odjek u stranim medijima ne samo zbog samog iznenađenja već i zbog upitnog odlaska Cristiana Ronalda na najveću nogometnu smotru.

Iako je Portugal uz Italiju najveći favorit dodatnih kvalifikacija koje se igraju u ožujku, ostala su još sam tri mjesta za koja se bori 12 reprezentacija. Uz dva posljednja europska prvaka, tu su još Poljska, Švedska, Rusija, Austrija, Češka, Ukrajina, Wales, Škotska, Turska i Sjeverna Makedonija.

Za ove reprezentacije 26. studenog slijedi ždrijeb tri mini-turnira na kojima ćemo dobiti tri pobjednika koji će se plasirati u Katar.

gol expired Srpski navijači masovno se sprdaju s Cristianom Ronaldom: Pogledajte kako imitiraju najveću zvijezdu Portugala divider

Ronaldo je taj šokantan poraz doživio vrlo emotivno. Izbornik Fernando Santos je objasnio onu scenu s kraja utakmice, kada mu njegova najveća zvijezda nije htjela pružiti ruku, time da mu je Ronaldo dobacivao kako mu nisu priznali onaj očiti gol za pobjedu u Beogradu. No kasnije se Ronaldo sabrao i putem društvenih mreža najavio borbu u dodatnim kvalifikacijama u ožujku.

S druge strane od očaja domaćina trajalo je ludo i potpuno zasluženo slavlje nogometaša Srbije. Najluđi je ipak bio heroj utakmice i sad već jedan od najboljih strijelaca te zemlje u povijesti, Aleksandar Mitrović.

Njegovo vraćanje na teren samo u gaćama i natikačama, ali i s bočicom popularnog gaziranog pića koje ne voli Ronaldo, strani su mediji i društvene mreže okarakterizirali kao ''trolanje'' slavnog Portugalca.

Ipak, nisu se svi naslađivali, jedan je srpski igrač odmah nakon posljednje sučeva zvižduka krenuo tješiti jednog od najboljih nogometaša u povijesti koji je izgledao na rubu plača. Bio je to Nemanja Radonjić koji trenutno domom zove baš lisabonski Luz jer igra za Benficu.

Mnoge je zanimalo što je u tim trenucima govorio neutješnom Ronaldu, inače svom idolu. Gurao mu je ruku, Cristiano je izgledao uplakano.

''Rekao sam mu da digne glavu gore'', kratko je objasnio Radonjić srpskim medijima.

Radonjiću su pak na plasmanu u Katar čestitali kolege iz Benfice.

''Da, svi su mi čestitali. Čak i oni koji igraju za Portugal, ali su bili ozlijeđeni. Svi su mi prišli i čestitali, to je velika gesta'', poručio je srpski nogometaš.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider