Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dnevnik Nove TV u Madridu

Jedan grad, dva posebna stadiona: Ultramoderno zdanje ili mitski dom najboljeg kluba 20. stoljeća?

Jedan grad i dva posebna stadiona. Prvi - jedan od najmodernijih, drugi - jedan od najposebnijih na svijetu. Priču iz Madrida, o domovima Reala i Atletica donosi Milan Stjelja.

Wanda Metropolitano jedan je od najmodernijih stadiona svijeta. Izgrađen je prije svega dvije i pol godine, a već je u prvoj godini odmah bio kandidiran za titulu najljepšeg nogometnog stadiona svijeta.

Koliko je atraktivan ubrzo je uvidjela i UEFA, pa je prošle sezone ovdje odlučila organizirati finale Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama.

Izgradnja novog stadiona na mjestu jednog manjeg već postujućeg trajala je 25 mjeseci, a klub je za novu ljepoticu kapaciteta od 68 i pol tisuća sjedećih mjesta uložio 240 milijuna eura.

Real renovira mitski stadion

Ovaj stadion doista oduzima dah, ali uz svo dužno poštavnje prema ovom ultramodernom domu Atletico Madrida, ipak jedan drugi stadion ovdje u Madridu zauzima pozornost svih navijača i turista diljem svijeta.

gol expired Je li ovo najgore predstavljanje ikad? Barcino neočekivano pojačanje postalo predmet sprdnje divider

To je, pogađate, mitski Santiago Bernabeu. On je opet u procesu renovacije i moderniziranja, a radovi će trajati još barem tri godine.

Kraljevski klub neće povećavati kapacitet, već je namjera postaviti krov na stadionu i zapravo potpuno izmjeniti vanjski izgled stadiona. Ukupni trošak bit će čak 525 milijuna eura, a pri tome se neće ometati odigravanje utakmica.

Srećom, unutrašnjost stadiona slobodna je za razgledavanje, pa idemo vidjeti što sve to nudi Tour de Bernabeu.

Pogled na bogatu povijest madridskog giganta

Nudi pogled na prebogatu povijest i službeno proglašenog najboljeg nogometnog kluba 20. stoljeća. Ovdje se nalazi ukupno 786 eksponata, poput kopački kojima je Zinedine Zidane zabio slavni pogodak protiv Bayera u finalu Lige prvaka 2002 godine. Trećina izloženog odlazi na ukupno 261 osvojeni trofej, a među njima Real ponosno izlaže svojih 13 rekordnih pokala pobjednika Kupa odnosno Lige prvaka.

gol expired Zvijezda Man Cityja priznala: "Da mogu dovesti jednog igrača Reala, bio bi to Modrić" divider

Ovdje možete pronaći i svog sunarodnjaka, bivšeg igrača Reala i podsjetiti se kakvu je statistiku ostvario u dresu Kraljevskog kluba.A nije sve u znaku nogometa. Postoji i košarkaški dio gdje vas čeka naš veliki Dražen iz razdobolja igre u Realu. Tu je jasno izložena i Zlatna lopta Luke Modrića. Dopušteno je čak i ući u svlačionicu, pa smo doznali i između koga Modrić sjedi.

Moramo priznati da je ovaj posjet svjetskom hramu nogometa doista jedna posebna uspomena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider