Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nešto se valja u HNS-u

Je li stvarno moguć Livajin povratak u redove Vatrenih?

Na marginama proslave punoljetnosti emisije Sport nedjeljom razgovaralo se o brojnim temama...

Galerija Ante Breko, urednik i voditelj Sporta nedjeljom, s rođendanskom tortom Proslava 18. rođendana emisije Sport nedjeljom Nastup plesne umjetnice +8 Marko Livaja i Zlatko Dalić

Vrijeme leti. Sport nedjeljom proslavio je 18. rođendan velikim partijem u velebnom prostoru Rebuy Stars Cabareta u Buzinu.

Cristiano Ronaldo VIDEO Pogledajte pogodak kojim je Ronaldo ispisao povijest: Novi rekord dostigao je u 39. godini divider

Ante Breko i Vladimir Turković, novinar i producent emisije Sport nedjeljom, jedine mozaične sportske emisije u Hrvatskoj, na sebi svojstven način ugostili su brojne sportaše, trenere, sportske djelatnike, novinare i poznate osobe iz društvenog života Zagreba i Hrvatske.

Sport nedjeljom slavi 18. rođendan

Izbornik Libanona Nikola Jurčević vratio se s turneje po Bliskom istoku.

"Bio sam u Dohi i Dubaiju. Bilo je jako dobro", zagonetno će Jurčević i nastavlja.

Proslava 18. rođendana emisije Sport nedjeljom Proslava 18. rođendana emisije Sport nedjeljom (Foto: GOL.hr)

"A što se tiče Libanona i tamošnje krizne situacije, uskoro ćemo imati okupljanje, pa ćemo vidjeti kako dalje. Sve je otvoreno."

Odavno nismo vidjeli Marija Tota, koji je imao prilično dugu svjetsku turneju.

"Može se tako reći, ha, ha, ha... Bio sam asistent Slavenu Biliću u Saudijskoj Arabiji i Draganu Skočiću u Iranu. Malo sam skočio i do Dalekog istoka obići stare prijatelje. Bilo me je posvuda, a sada sam opet u Hrvatskoj i čekam novi angažman", priča nam Tot, bivši trener Dinama, Lokomotive i Istre, koji je svojevremeno probijao pionirske putove u Maleziji i Kini.

Jurčević, Tot i Kopić puni elana 

Željko Kopić priča nam da je uzeo podulju stanku nakon iscrpljujućih angažmana u Dinamu i bugarskom Botevu. Kopić je u Plovdivu napravio odličan posao, Bugari su htjeli produljiti suradnju, no jednostavno više nije imao snage i motiva.

Ante Breko, urednik i voditelj Sporta nedjeljom, s rođendanskom tortom Ante Breko, urednik i voditelj Sporta nedjeljom, s rođendanskom tortom (Foto: GOL.hr)

"Došlo je do zasićenja. Predugo sam radio u brutalnom ritmu i morao sam uzeti time out. Vrijeme sam posvetio obitelji, a u međuvremenu sam odbio nekoliko ponuda. Sada sam napunio baterije i čekam pravu ponudu. U naponu sam snage, imam znanje i pozamašno iskustvo tako da mislim da sada mogu najviše dati u trenerskom poslu", ističe Kopić, koji se želi okušati u nekom ambicioznom projektu i stoga ne žuri jer je svjestan da su pred njim najbolji trenerski dani.

Bule ne stari, Leko uvijek nasmijan

Nino Bule ne stari, i dalje izgleda gotovo kao u igračkim danima. Čini se da ga nisu previše pogodile Scile i Haribde koje je prošao u posljednje vrijeme u stožeru Nenada Bjelice.

"Takav je nogomet. Ponekad se pobjeđuje, a ponekad i gubi. To kao sportaš morate prihvatiti jer inače neće biti dobro. Morate pružiti sve najbolje od sebe, a kakav će biti rezultat, to nitko ne može znati", kaže Bule i podcrtava:

Proslava 18. rođendana emisije Sport nedjeljom Proslava 18. rođendana emisije Sport nedjeljom (Foto: GOL.hr)

"Ma, najvažnije je zdravlje. Kad vidim kako ljude naprasno odlaze, onda je sve ovo drugo dječja igra. Posao je važan, ali nije najvažniji. Ne brinem, posla će uvijek biti."

Jerko Leko kao trener sazrijeva i usput radi dobar posao na klupi Jaruna, koji se drži u sredini ljestvice 1. NL.

"Naravno da imam veće ambicije, ali idem polako, korak po korak. Učim i nigdje ne žurim", kaže uvijek nasmijeni i dobro raspoloženi Leko. 

Goričin trio fantastikus

U Gorici očito cvijeta cvijeće. To lako možete zaključiti po širokim osmijesima Goričina trija fantastikus - Dinka Jeličića, Marija Brkljače i Nenada Črnka. Kada spomenete napad na četvrto mjesto i izlazak u Europu, samo se slatko nasmiju, posebice trener Jeličić.

"Eh, da je još nekoga dobro prodati", poručuje Črnko, glavni i odgovorni u Gorici, koji se u prvom redu brine o financijskom aspektu i preživljavanju kluba u ovim teškim vremenima. Ako Gorica nastavi ovako igrati, neće biti problema. Bit će i repeta.

Uvijek agilni i elegantni Tomislav Svetina, Črnkov kolega iz vrha HNS-a, iznimno je zadovoljan izravnim plasmanom Vatrenih na Euro. To će lijepo napuniti škrabicu Saveza i osigurati mir u predstojećem razdoblju. Za izvršnog direktora HNS-a nema dileme o nastavku suradnje s izbornikom Zlatkom Dalićem, koji je u razgovoru za Dnevnik Nove TV natuknuo da bi mogao otići nakon Eura.

HNS siguran u Dalića

"Ugovor je već potpisan do SP-a 2026. tako da tu nema nikakvih nejasnoća. HNS je time sve rekao", ponavlja Svetina.

Kako čitamo između redova, puno je izglednije da će Dalić povesti Vatrene u kvalifikacije za SP 2026. nego da će se odlučiti za napuštanje izborničke klupe, i to bez obzira na polučeni rezultat na Euru. Dalić je zaslužio golemi kredit i rezultat na Euru neće biti presudan.

Proslava 18. rođendana emisije Sport nedjeljom Proslava 18. rođendana emisije Sport nedjeljom (Foto: GOL.hr)

Partiji Sporta nedjeljom odavno su na glasu kao ponajbolji u hrvatskoj metropoli. Sjajna su prilika za zabavu i ležerne razgovore, ali i ozbiljnije sportske teme. I ovaj put nije iznevjerio očekivanja.

Dok se gledala zanimljiva plesna točka kabaret-plesačice, među novinarima su otvorene neke intrigantne teme, poput hipoteze koliko je moguć povratak Marka Livaje u hrvatsku reprezentaciju.

Proslava 18. rođendana emisije Sport nedjeljom Proslava 18. rođendana emisije Sport nedjeljom (Foto: GOL.hr)

Dojam je da neki u HNS-u ne bi imali ništa protiv. Štoviše, čini se da u Kući nogometa s više strana postoji dobra volja. Takvi signali stižu do upućenih pojedinaca.

Je li moguć Livajin povratak u redove Vatrenih?

Priča ima širu društveno-političku dimenziju, nije riječ samo o nogometu, iako je jasno da je to najvažnija stavka, a Livaja kao najbolji igrač HNL-a posljednjih sezona po tom pitanju sasvim sigurno ispunjava uvjete, posebice jer Vatreni muku muče s napadačkim potencijalima.

Nastup plesne umjetnice Nastup plesne umjetnice (Foto: GOL.hr)

HNS je posljednjih godina pod predsjednikom Marijanom Kustićem uložio puno volje i truda u otopljavanje odnosa s Hajdukom i "navijačkim planetom" koji ga okružuje. Nema sumnje da bi poliranjem slučaja Livaja bili uknjiženi novi pozitivni bodovi na svim instancama. Bio bi to dodatni kohezivni faktor uoči Eura, a netko će spomenuti i izbore...

No da bi došlo do kopernikanskih obrata, potrebna je suglasna volja i s druge strane, a čini se da tu zasad nema pomaka. Drugim riječima rečeno, teško da će Livaja promijeniti mišljenje tako da je vjerojatnije da ta priča neće otići dalje od opipavanja pulsa. No nikad ne reci nikad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider