Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imaju manu

Je li Dinamov protivnik Bodo/Glimt precijenjen? ''Malo mi je toga navrh glave''

Dinamo večeras protiv Bodo/Glimta u play-offu Lige prvaka.

Od 21 sat u Norveškoj Dinamo kod Bodo/Glimta igra prvu utakmicu play-offa Lige prvaka. Ulog je ogroman, plasman među nogometnu elitu i 20-ak milijuna eura vrijednih nagrada.

Dinamova posljednja prepreka je opasni prvak Norveške koji je prošle godine bio hit momčad Europske lige gdje su u grupnoj fazi na svom terenu uvalili Mourinhovoj Romi čak sedam pogodaka.

No Dinamo je nositelj i favorit za prolaz i straha ne bi smjelo biti, smatra Ivan Ljubić koji je u podcastu Utakmicu po utakmicu htio baš to naglasiti.

''Malo mi je već navrh glave tog Bodo/Glimta. Impresivne statistike, industrijski nogomet, mašinerija, mlate sve pred sobom.''

Ipak, priznaje kako igraju dobar nogomet.

''Imao sam priliku komentirati njihove tri utakmice i stvarno sam vidio da igraju odličan nogomet.''

Jedna od njihovih prednosti je i teren s umjetnom travom koja ne paše Dini Periću i Josipu Drmiću. No imaju i jednu popriličnu manu.

Kod takvih ekipa najvažnije ih je dovesti na Maksimir s pristojnim rezultatom i onda ih lagano našamarati. Oni su bitno drugačija ekipa u Norveškoj i van Norveške. Nisu baš demonstrirali čuda kod Žalgirisa ili Linfielda'', rekao je Ljubić.

Raspravu o Dinamovom protivniku pogledajte na vrhu članku, a ispod pogledajte cijeli podcast Utakmicu po utakmicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider