Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Je li Banović sudionik kladiteljske afere?'

Oslanjajući se na tekst iz Spiegela, koji spominje dvojicu bundesligaških nogometaša iz Istočne Europe kao moguće sudionike afere oko namještanja utakmica, Die Welt je došao do Ivice Banovića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Je li Freiburgov Banović sudionik kladiteljskog skandala?', neugodan je naslov koji strši na internetskim stranicama njemačkog dnevnika.

Vijest iz Spiegela govorila je o neidentificiranom Hrvatu, uhićenom po lansiranju istražnog procesa njemačkoga državnog odvjetništva u Bochumu, kojeg tužilaštvo drži za jednoga od glavnih osumnjičenika u kriminalnom udruživanju.

Vijest spominje jednoga istočnoeuropskog nogometaša koji je igrao u Bundesligi, istodobno bio dužan vlasniku lanca kladionica 30.000 eura, te je bio u prijateljskim odnosima s uhićenim osumnjičenikom. Spiegel ne tvrdi da je Banović taj nogometaš (on, uostalom,i dalje igra u Bundesligi), ali navodi da je istražitelje do 29-godišnjega hrvatskog veznjaka Freiburga doveo sam proces prisluškivanja telefonskih razgovora uhićenog Hrvata. Nekoliko puta osumnjičeni je navodno razgovarao s Banovićem, tako da je odjednom u sve umiješan postao i nekadašnji hrvatski reprezentativac.

Konkretno, spominje se da je uhićeni Hrvat 2006. godine bio pod istragom državnog odvjetništva u južnoj Njemačkoj, i to uz indiciju da je 'formirao kriminalnu organizaciju' u korist stjecanja nezakonite materijalne koristi.

Spiegel iz tog vremena navodi osumnjičenikove kontakte s drugim Istočnoeuropljaninom, koji i dalje igra u Bundesligi. Welt citira konstrukciju iz Spiegela 'veznjak s Balkana' i procjenjuje da bi se tu moglo raditi o Banoviću. Bivši nogometaš Zagreba igrao je u to vrijeme u Nürnbergu, koji, s obzirom da se nalazi u Bavarskoj, geografski spada u južnu Njemačku.

Obzirom na okolnosti priče, sasvim je moguće i da je prvospominjani nogometaš također Hrvat.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider