Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što će biti s Perišićem?

Glazbena ikona kupuje Tottenham? Klub je na prekretnici, sadašnjem vlasniku uskoro počinje suđenje

Glazbeni mogul Jay Z zainteresiran je za kupnju Tottenhama.

Ivan Perišić i suigrači iz Tottenhama (Foto: Afp)

Novo veliko preuzimanje u svijetu nogometa moglo bi se dogoditi u nadolazećem razdoblju. Glazbeni mogul Jay Z zainteresiran je za kupnju engleskog Tottenhama čiji je trenutni vlasnik Joseph Lewis suočen s ozbiljnim optužbama te bi, ukoliko se one dokažu, mogao klub staviti na prodaju.

Lewis, koji se nalazi na čelu ENIC Group (u čijem je vlasništvu 85,55 posto dionica Tottenhama), optužen je za prevaru s vrijednosnim papirima te urotu u vezi navodnih kaznenih djela trgovanja povlaštenim informacijama u razdoblju između 2013. i 2021. godine. On se prošli tjedan pojavio na sudu u New Yorku kako bi negirao 16 točaka optužnice. Pušten je uz jamčevinu, a za svaku optužbu predviđena je zatvorska kazna između pet i 25 godina.

Početak suđenja trebao bi se dogoditi prije kraja ove godine, a bude li po bilo kojoj točki Lewis osuđen, vjeruje se da će prodati Tottenham.

Jay Z nije uspio kupiti Arsenal, sada želi Tottenham

U međuvremenu, Jay Z uz potporu skupine američkih investitora sondira teren i priprema se na kupnju ovog kluba iz sjevernog Londona. Bogatstvo rap ikone procijenjeno je na više od dvije milijarde dolara.

Zanimljivo, prije 13 godina Jay Z je bio izrazio želju da kupi Tottenhamova najvećeg rivala Arsenal. To mu tada niije prošlo, ali je znakovito poručio:

"Ne znam puno o nogometnom poslu. Ali, u budućnosti, ako se ukaže prava prilika, zašto ne?"

Čini se da je taj trenutak stigao, a hoće li ovaj put uspjeti, ovisit će ponajprije o ishodu suđenja koje čeka Josepha Lewisa.

Perišićev status quo

Vidjet ćemo hoće li ikakvog učinka sve ovo imati na našeg Ivana Perišića koji je trenutno "zarobljen" u redovima Spursa. Perišić ima ugovor do 30. lipnja 2024. i Tottenham mu mora isplatiti još oko šest milijuna eura netto, ali on je već izrazio želju za povratkom u Hajduk.

Tottenhamov predsjednik Daniel Levy rekao mu je da može ići bilo gdje, ali uz uvjet da na njihovu adresi sleti konkretna ponuda. U prijevodu, Spursi traže milijunsku odštetu za Perišića i u ovom trenutku nije im ni na kraj pameti pustiti ga uz sporazumni raskid i isplatu određenog iznosa Ivanu koji priželjkuje baš to.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider