Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIJE IZRAZIO KAJANJE

Javio se igrač koji je brutalno startao na Hojlunda: "Volio bih te vidjeti prije 15 godina, ti si sramota!"

Start reprezentativca San Marina, Roberta Di Maija, nad Rasmusom Hojlundom zgrozio je svijet. No on se nije ispričao za to, naprotiv.

Roberto Di Maio (Foto: Profimedia)

Jučer odigrana utakmica kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo između San Marina i Danske donijela je puno više materijala nego što se očekivalo.

Osim teško izborene pobjede favoriziranih Danaca i prvog pogotka San Marina u nekoj natjecateljskoj utakmici nakon više od dvije godine, susret je obilježio krvoločan start nogometaša San Marina nad Rasmusom Hojlundom, danskim prvim napadačem. 

Iskusni Di Maio najstariji je debitant u povijesti

Njega je skrivio 41-godišnji Roberto Di Maio, talijanski stoper koji od prošle godine nastupa za San Marino, čime je postao najstariji reprezentativni debitant u nogometnoj povijesti.

Buru je dodatno podigao danski kapetan Simon Kjaer, koji je rekao kako je čuo dogovaranja nogometaša San Marina o tome kako Hojlunda treba udarati u koljena. Di Maio je to napravio i samo pukom srećom nije došlo do ozljede napadača Manchester Uniteda.

Di Maio se javio na Instagramu, bolje da nije

No ako ste mislili da će se Di Maio prvom prilikom ispričati, odnosno posuti pepelom i priznati kako je bio grub, to se nije dogodilo. On je na svom Instagramu poslao potpuno suprotnu poruku.

"Čitam danas kako gospodin 80 milijuna prigovara što je jučer primio ne baš sjajan tretman od obrambenih igrača San Marina. Dragi moj, vjerojatno u današnjem nogometu, gdje je fizički kontakt nestao, ti si možeš dopustiti ismijavanje nas malih protivnika, vrlo ružnim i ponavljajućim simuliranjem i korištenjem svake prilike da tražite kazneni udarac. Volio bih te vidjeti prije 15 godina, kad su samo pravi muškarci igrali nogomet. Ti si obična sramota Hojlunde, sretno", napisao je Di Maio.

Gospodin Di Maio svakako ima pravo na svoj stav, ali nikako i na krvoločne startove s očitim ciljem onesposobljavanja ili čak ozljeđivanja igrača.

To nije u duhu nogometa i netko tko se njime bavi duže od 20 godina to bi trebao znati. Posebno ako je igrao u vrijeme pravih muškaraca, kako sam kaže. Pravi muškarci znaju što je fair play, odnosno poštovanje suigrača.

Di Maio je vjerojatno samo jedan obični nogometni grubijan i mesar. Svojom objavom ništa drugo zapravo nije mogao ni dokazati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider