Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
napunili ih do vrha

Nestvaran rezultat: Utakmica kvalifikacija za SP završila 14:0! To im nije najveća pobjeda u povijesti

Japan je utrpao čak 14 komada Mongoliji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Japan je u azijskim kvalifikacijama za SP 2022. ostvario pobjedu koja teško može biti uvjerljivija - Mongoliju su pobijedili s čak 14:0!

Japanu je to najveća pobjeda u povijesti u kvalifikacijama, ali ne i općenito - 1967. pobijedili su Filipine s 15:0.

Mongolija, 190. reprezentacija svijeta po Fifi, držala se do nesretne 13. minute kada je njihov bunker probio Takumi Minamino, igrač Liverpoola na posudbi u Southamptonu. Do poluvremena je bilo 5:0, a razbijanje se nastavilo i u drugom poluvremenu.

Ukupno osam različitih igrača upisalo se u strijelce, a prednjačio je Yuya Osako s hat-trickom.

gol expired Jedan rezultat dodatno zakuhao situaciju: U hrvatskoj skupini već je sad drama, a ono najluđe tek slijedi divider

Nemilosrdni Japanci zabili su čak tri gola u sudačkoj nadoknadi i tako do kraja napunili nesretne goste/domaćine - iako je Mongolija tehnički bila domaćin, zbog tamošnjih pravila o koronavirusu igralo se na praznom stadionu Fukada Arena u Japanu.

Mongoli su stvorili samo jednu šansu, a ukupna statistika jasno govori o jednostranosti utakmice - 34:2 u udarcima, 25:0 u udarcima u okvir, 80:20 posto posjeda lopte za Japan...

Bila je to najviša pobjeda u danu koji su obilježile visoke pobjede. Kanada je pobijedila Kajmanske otoke 11:0, Belgija je razbila Bjelorusiju 8:0, dok je Nizozemska sa 6:0 prošla preko Gibraltara.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider