Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kvalifikacije

Još dvije reprezentacije osigurale nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Japan je kartu za Svjetsko prvenstvo čekirao u gostima kod Australije i pogurao Saudijsku Arabiju u Katar.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Japana 2-0 (0-0) pobjedom na gostovanju kod Australije u Sydneyu osigurali su izravni plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se krajem godine održati u Kataru kolo prije kraja Azijske zone kvalifikacija, a ovim rezultatom i Saudijska Arabija je postala izravni sudionik svjetske smotre.

Uoči susreta 9. kola skupine B u Sydneyu Japan je imao tri boda više od Australije te i s bodom praktički osigurao jedno od prva dva mjesta koja izravno vode na SP, no Japanci nisu igrali na bod već su bili mnogo aktivniji i bolji suparnik od svojih domaćina.

gol expired VIDEO Zlatko Dalić iznenadio na treningu: Potezom oduševio okupljene novinare u Dohi divider

Ipak, zbog brojnih promašaja velikih prilika Japanaca koji su u prvom poluvremenu dva puta tresli i okvir gola, do 89. minute rezultat je bio 0-0. Tada je igrač s klupe Mitoma napokon okrunio bolju igru Japana i pogotkom zaključio odličnu akciju svoje momčadi, da bi u četvrtoj minuti sudačke nadoknade isti igrač postavio konačni rezultat nakon velike pogreške australskog vratara Ryana.

Japan i Saudijska Arabija osigurali vrh skupine

Japan je ovom pobjedom stigao na vrh skupine sa 21 bodom, dva više od druge Saudijske Arabije, koja od 16 sati gostuje u Kini, dok trećoj Australiji bježi nedostižnih šest bodova.

Japan i Saudijska Arabija tako su osigurali prva dva mjeta u skupini koja izravno vode u katar, dok će Australija kao trećeplasirana iz skupine u dodatne kvalifikacije, prvo protiv trećeplasirane reprezentacije iz skupine A, a u slučaju pobjede i protiv petoplasirane reprezentacije iz Južne Amerike.

gol expired Borna Sosa: "Želim Brazil, a ispunjenje sna mi je igrati s Modrićem, Brozovićem i Kovačićem" divider

Još ranije su iz skupine A izravni plasman osigurali Iran i Južna Koreja pa je sada poznato svih pet azijskih predstavnika na ovogodišnjem SP.

Sada je poznato 17 reprezentacija koje će zaigrati u Kataru od 21. studenoga do 18. prosinca, još ranije su se uz domaćina Katar kvalificirali Njemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španjolska, Srbija, Engleska, Švicarska, Nizozemska i Argentina.

REZULTATI 9. KOLA, SKUPINA B:

Australija - Japan 0:2 (Mitomo 89, 90+4)

TABLICA:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider