Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
službeno potvrđeno

Real napokon prodao neostvarenu zvijezdu za koju je iskrcao bogatstvo: James stigao u Englesku

Carlo Ancelotti opet će voditi igrača kojeg jako voli.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kolumbijski reprezentativac James Rodriguez (29) napustio je redove Real Madrida i karijeru će nastaviti u Evertonu.

Financijski detalji dogovora nisu otkriveni, ali britanski mediji izvijestili su da je Everton platio oko 24 milijuna eura odštete za 29-godišnjaka kojem je preostala jedina godina ugovora sa Kraljevskim klubom.

O njegovu transferu već se dugo pisalo i špekuliralo. Spominjali su se klubovi poput Napolija i Atletico Madrida, ali na kraju je pobijedio Everton.

"Zaista sam sretan što ću karijeru nastaviti u ovom velikom klubu, klubu s toliko povijesti i s menadžerom koji me jako dobro poznaje", rekao je James za web stranicu kluba nakon što je potpisao dvogodišnji ugovor.

gol expired Šok za Francuze: Mbappe zaražen, ne igra protiv Hrvatske divider

Ancelotti je za vrijeme dok je vodio Real Madrid uspio izvući najbolje iz Rodrigueza, a Kolumbijca je želio dovesti i u Bayern. Rodriguez je na koncu stigao u München na posudbu, ali je Ancelotti već napustio redove njemačkog velikana.

Rodriguez je u Real stigao 2014. iz Monaca za 75 milijuna eura, no u Madridu nije uspio potvrditi svoj potencijal i postati stalni član udarne postave. U Realovom dresu je u 125 susreta zabio 37 golova, dok je za Bayern u 67 susreta zabio 15 golova.

"James je fantastičan igrač s puno kvalitete i velikom sposobnošću davanja asistencija napadačima," rekao je Ancelotti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider